4072
6 tips voor een retro woonkamer
Gepubliceerd: 31-10-2018 Laatste update: 02-09-2020

De retro woonstijl, you love it or you hate it. Er zit niets tussenin. Het is een heel eigen stijl die geinspireerd is op de jaren 60 en 70. In de retro woonstijl zijn nieuwe produkten in een oud jasje gestoken. Moderne techniek of materialen maar met de looks uit de eighties! Retro Revival! Wij geven je 6 tips hoe je een retro tintje aan je woonkamer geeft.

 

Let's colour!
Een van de meest opvallende elementen van een retro interieur is wel het kleurgebruik. Geen roze, grijs of lichtblauw maar kleuren als oranje, olijfgroen en uit het latere retro tijdperk groen, blauw en rood! En dan vooral het combineren van deze kleuren maakt dat het een echte retro sfeer geeft. Contrast = retro

Patronen, patronen en nog meer patronen
In de retrostijl zien we heel veel drukke patronen. Zigzagjes, circels, vierkanten en heel veel strepen. De patronen zijn niet in ton sur ton kleuren maar lekker veel contrast. Rood tegen blauw, groen tegen paars. Je kan het zo gek niet bedenken. Wil jij een beetje retro patronen dan kan je dat goed in je interieur bregen door bijvoorbeeld wat retro style kussens op je bank te gooien of een retro schilderij! Of wat dacht je van dit supercoole Behangexpert retrobehang.

Retro accessoires
We love it! De accessoires uit de retro tijd. Denk maar aan (mini) Volkswagenbusjes, Vespa scooters, oude grammefoonplaatspelers, grote planten en cactussen. Of wat dacht je van een jukebox in huis? Ook heel retro is een Perzisch tapijt in van die kekke retro kleuren.

Retro meubels
Typische retro meubelen hebben van die ronde geometrische vormen. Een metalen frame met een leren zitting voor de typisch retro stoeltjes of van die krukjes met een zilverkleurige onderkant en een fel gekleurde zitting. Maar ook van die metalen ladenkastjes of van die grote lampen met van die grote glazen bollen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide