1487
Buddha to Buddha: sieraden met een verhaal
Gepubliceerd: 07-05-2018

De voornaamste reden voor het dragen van een sieraad is omdat we het mooi vinden of omdat we willen opvallen. Sieraden waar je zeker mee opvalt zijn die van Buddha to Buddha. Ze zijn niet alleen opvallend om te zien, maar dragen ook een bijzonder verhaal met zich mee. Wil je jouw moeder verrassen met een prachtig sieraad en een goed verhaal? Lees dan even mee hoe het ooit begon.

 

Hoe het begon

‘Omarm het leven, geniet en haal het beste uit jezelf’, dat is het motto wat Buddha to Buddha uitdraagt. Het verhaal is begonnen op het strand Goa in India. De Nederlandse ontwerper Batul Loomans ging tijdens een reis op zoek naar de diepere betekenis en vreugde in het leven. Hij wilde iets maken wat symbool stond voor deze reis. En zo schetste hij een sterke en solide schakelarmband. Eentje die je voelt als je hem draagt.

Handgemaakt

Alle sieraden van Buddha to Buddha worden met de hand vervaardigd in Indonesië. Wist je dat een ambachtsman wel drie dagen bezig is met het maken van een armband, ring, collier of set oorbellen? Geen sieraad is hetzelfde, want aan ieder detail wordt heel veel aandacht besteed. Ieder product is uniek en dat maakt Buddha to Buddha dan ook bijzonder. Soms worden er ook andere materialen aan de ontwerpen toegevoegd, zoals goud, leer en edelstenen. 

Sieraden worden gemaakt van 925 sterling zilver. Zilver op zich is een vrij zacht materiaal. Daarom wordt er altijd een legering aan toegevoegd, zoals sterling, om het materiaal te versterken. Jouw robuuste schakelarmband of ring draag je zo je hele leven met je mee. 

Culturele inslag

Ieder ontwerp is geïnspireerd op de boeddhistische levensvisie. In deze cultuur, maar ook in het Hindoeïsme, is het dragen van sieraden een ‘way of life’. Dat zie je terug in de sieraden. Het dragen van een sieraad heeft in deze cultuur vooral een geestelijke functie, waar de symbolen Boeddha en Lotus deel van uitmaken. De Boeddha staat voor geluk en onschuldige vreugde en de Lotus staat symbool voor puurheid. Vanzelfsprekend vind je deze symbolen terug in de collectie van Buddha to Buddha in de vorm van hangers voor aan een ketting.

Creëer je persoonlijke stijl

Buddha to Buddha sieraden vallen allemaal onder een bepaalde naam, zoals Chain, Nathalie of Ben. De ontwerpen van een bepaalde naam passen zo perfect bij elkaar. Je kunt het zelf zo persoonlijk maken als je wilt: een Chain ring matcht bijvoorbeeld heel goed met een Nathalie. Ook de kettingen kun je personaliseren. Er kan naar wens één of meerdere hangers aan worden toegevoegd, zoals de Boeddha en de Ying Yang hanger.

Op zoek naar een mooi sieraad voor moederdag? Met Buddha sieraden steel je de show. Je draagt het sieraad met een bepaalde gedachte. Door het dragen van het sieraad word je ook herinnerd aan hetgeen waar je voor staat of wat je wilt uitstralen.

Zowel de gedachte achter het merk en het stoere solide uiterlijk is iets wat veel mensen aanspreekt. Daarom zijn de sieraden al zolang geliefd. Er is geen uitgebreide aparte heren- of damescollectie. De meeste sieraden zijn namelijk unisex en kunnen dus door dames én heren worden gedragen. Wil je inspiratie opdoen? Op www.mybuddha.nl vind je de grootste collectie Buddha to Buddha sieraden. Neem snel een kijkje en ontdek het sieraad dat bij jou past. Of bij je partner, vriendin of moeder.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide