2593
Lees klantervaringen over jouw favo woonwinkel
Gepubliceerd: 13-12-2019

Goedbeoordeeld.nl heeft de ambitie om de nummer één voor online webshop beoordelingen te worden. Het bedrijf wil online shoppen veiliger maken en de consument beter inlichten over waar hij koopt. Dit door zelf een oordeel te vellen, op basis van feitelijke factoren als openingstijden, betaalwijzen, gecommuniceerde levertijd en contactmogelijkheden. De andere factor zijn de klantervaringen van bestaande klanten. Juist die combinatie geeft een goed beeld van de betrouwbaarheid van de webwinkel.

 

In deze blog neemt Goedbeoordeeld je mee in de belangrijkste factoren om op te letten bij de keuze voor een bepaalde woonwinkel. Wie weet helpt het ook jou een betrouwbare keuze te maken voor een woonwinkel.

inspiratiebrochures1.png

Is er een webshop keurmerk aanwezig?

De meeste online woonwinkels beschikken over een keurmerk. Meestal zijn dit Thuiswinkel Waarborg of Webwinkelkeur. Beide organisaties zorgen voor een screening van de webwinkel en keuren deze op bepaalde eisen. Denk dan bijvoorbeeld aan de minimale bedenktijd. Daarnaast zijn veel woonwebwinkels een CBW-erkend. Dit houdt in dat je meer zekerheid hebt rondom de garantie. Ook hoef je slechts beperkt aan te betalen en biedt het CBW een onpartijdige klachtenafhandeling indien er een geschil optreedt. Ook het Thuiswinkel Waarborg en Stichting Webwinkelkeur bieden deze diensten aan. Dit biedt natuurlijk geen volledige zekerheid, maar het helpt wel bij de beoordeling van een webwinkel op betrouwbaarheid.

Hoe snel worden de meubels geleverd?

Goed beoordeelde woonwinkels hebben vaak een snelle levertijd. Dit onderscheidt dan ook de goede van de minder goede online woonwinkels. Houd er rekening mee dat meubels vaak op maat voor jou gemaakt worden. Dit brengt altijd langere levertijden met zich mee. Het is belangrijk dat de woonwinkel eerlijk is over de levertijd en je op de hoogte houdt wanneer het onverhoopt langer duurt. Controleer dus voor het bestellen goed of de woonwinkel een levertijd communiceert en bekijk de beoordelingen om erachter te komen of deze nagekomen worden.

Kun je retourneren? Hoelang? Wat zijn de kosten?

Online nieuwe meubels uitkiezen, dat blijft een uitdaging om online de stijl en kwaliteit te beoordelen. Het is ook mogelijk dat het niet helemaal jouw smaak is. Gelukkig zijn er genoeg online woonwinkels waar je eenvoudig kunt retourneren. En dat is dan ook direct een punt om goed op te letten. Bekijk voor aankoop goed de retourvoorwaarden en of er kosten verbonden zijn aan het retourneren. Het is namelijk wettelijk toegestaan om kosten te rekenen voor de retourzending. Dit betekent dat de meubelwinkel geld van vragen voor het ophalen van de meubels. Gezien het feit dat meubels vaak grote pakketten zijn kunnen deze kosten behoorlijk oplopen. Bekijk dit daarom op voorhand goed.

Betaalmogelijkheden: ook achteraf betalen?

Vooraf betalen was jarenlang de standaard in meubelzaken. Tegenwoordig bieden veel woonwinkels de mogelijkheid om achteraf of bij levering te betalen. Dit zorgt ervoor dat jij jouw meubels veilig en naar tevredenheid in huis hebt. Vooral wanneer de levering langer op zich laat wachten is voorfinancieren niet fijn. Kies daarom voor een meubelwinkel die jou de keuze geeft een beperkt deel vooraf, alles achteraf of in termijnen te betalen. Het volledige bedrag vooraf betalen hoeft tegenwoordig écht niet meer.

Bekijk de woonwinkel ervaringen van anderen

Goede klantervaringen verspreiden zichzelf snel, dat komt goed uit. Zorg er daarom voor dat je klantervaringen leest alvorens je een aankoop doet. Tevreden en ontevreden klanten delen graag hun mening over de online meubelzaak via Goedbeoordeeld.nl. Dit geeft een volledig beeld van het beeld dat de woonwinkel schetst tegenover de ervaringen van klanten van de woonwinkel. Matcht dit beeld, dan heb je te maken met een betrouwbare woonwinkel en kun je veilig online shoppen. Wanneer je zelf recent een aankoop hebt gedaan bij een van de online woonwinkels op Goedbeoordeeld.nl kun je deze delen. Op die manier help je anderen met jouw beoordeling een keuze te maken op basis van alle woonwinkel beoordelingen. Wie weet help jij anderen met de keuze voor een betrouwbare online woonwinkel!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide