1156
Kerstmarkt bezoeken in Dortmund
Gepubliceerd: 05-11-2015 Laatste update: 01-12-2022

De kerstmarkt van Dortmund bestaat uit meer dan 300 kerstkraampjes. U vindt hier alles dat uw hart sneller doet kloppen in de kerstperiode. Bij een wandeling langs de vele kraampjes hoort natuurlijk echte Dortmundse glühwein. Op de kerstmarkt is een speciale beker verkrijgbaar voor uw warme wijn. Doordat de afbeelding op deze beker elk jaar verandert, is dit een object dat veel mensen verzamelen als aandenken aan de geweldige kerstmarkt.

Dortmund wordt halverwege november al omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Er hangen duizenden lichtjes, er staan vele mooi versierde kerstbomen en de ruim 300 kraampjes worden opgebouwd. De kraampjes omringen een 45 meter hoge kerstboom. Deze enorme kerstboom (misschien wel de hoogste ter wereld!) bestaat uit maar liefst 1700 fijnsparren die in 4 weken tijd worden opgebouwd tot één prachtig geheel. Zo’n 48.000 twinkelende lichtjes en romantische kerstmuziek brengen sfeer in de donkere winterse middagen.

Tijdens de 117e kerstmarkt kunnen zowel jong als oud zich prima vermaken. Op het podium van de ‘Alter Markt’ is elke dag een gevarieerd programma en de speciale kinderattracties zorgen ervoor dat ook de allerjongsten het uitstekend naar de zin kunnen hebben.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide