1886
Creëer een paleis voor jouw kat door middel van deze tips
Gepubliceerd: 23-02-2021 Laatste update: 25-07-2021

Heb je onlangs een kat gekocht en wil je jouw woning meer katvriendelijk maken? Of heb je al langere tijd een huiskat, maar wil je hem graag een beetje verwennen? Wij geven je 4 leuke tips om een fijne leefruimte voor je kat te creëren, zonder dat het je hele woning overneemt. 

  1. Koop een krabpaal

Een veel voorkomend misverstand is dat katten enkel gebruik maken van een krabpaal om hun nagels te slijpen. Sommige baasjes kiezen ervoor om de nagels van hun huiskat te laten bijknippen bij de dierenarts. Daardoor kunnen de baasjes denken dat de kat geen krabpaal nodig heeft. Niks is minder waar. Katten zien krabben ook als een vorm van ontspanning. Het is daarom altijd verstandig om een krabpaal te kopen. Anders kan het zomaar zijn dat je kat de bank gaat gebruiken en daar wordt natuurlijk niemand blij van. 

  1. Vermaak je kat met speeltjes

Katten zijn van nature jagers. Ze vinden het leuk om ergens achteraan te rennen of iets te ‘vangen’. Speeltjes zijn hiervoor de ideale oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een balletje of een speelmuis. Dit is niet alleen leuk voor je kat, het is ook een uitstekende manier om je huisdier uit te dagen en de reflexen scherp te houden. Zo blijft je kat energiek. Daarnaast is het ook als baasje heel vermakelijk om er naar te kijken. Een win-win dus!

  1. Zorg voor een fijne slaapplek

Katten zoeken vaak warme, veilige plekjes op om te slapen. Ze brengen dan ook het grootste gedeelte van de dag slapend door. Het aanschaffen van een goede kattenmand is dan ook geen overbodige luxe. Dit kan bijvoorbeeld een zachte mand van wol zijn, waar jouw kat zich goed in kan oprollen. Maar ook een radiatorhangmat is zeer populair bij katten. Dit komt omdat de radiator vaak veel warmte afgeeft, zodat je kat een heerlijk warm plekje heeft om te slapen. Wil je een slaapplek combineren met een krabpaal? Dan is een krabton ideaal. 

  1. Een kattenbak met veel kattenbakvulling

Het belang van een kattenbak hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Dit is de plek waar jouw kat naar het toilet kan gaan. Zorg dat er altijd voldoende kattenbakvulling in de kattenbak zit. Katten zijn instinctief gewend om netjes achter zich ‘op te ruimen’ en vinden het prettig om in de kattenbak te kunnen graven. Om een kattenbak fris te houden moet deze natuurlijk regelmatig verschoont worden. Daarnaast kunt u gebruik maken van geurverwijderaars om de kattenbak altijd fris en fruitig te laten ruiken.  

Met behulp van deze vier tips creëer je een fijne leefomgeving voor jouw kat. Zo zorg je ervoor dat jouw woning geschikt is voor je huisdier.

Ps. Wil je jouw kat extra verwennen? Dan kun je er ook voor kiezen om een krabton te kopen in plaats van een krabpaal. Deze biedt naast een fijne krabplaats, ook een heerlijke beschutte slaapplek. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide