871
De toekomst is hier: Verlichtingstrends van 2024

Als het om de inrichting van ons huis gaat, is verlichting zowel een noodzaak als een manier om stijl en sfeer toe te voegen aan onze leefruimte. In 2024 zijn er allerlei nieuwe en spannende trends op het gebied van verlichting die dit nog duidelijker maken. Laten we dieper ingaan op wat je kunt verwachten qua stijlen, kleuren en soorten lampen.

Duurzaamheid voorop

Het is geen verrassing meer dat duurzaamheid hoog op de agenda staat. Maar in 2024 gaan we een stap verder. Nu draait het niet alleen om ledlampen, maar ook om materialen zoals bamboe, hout en gerecycled glas die een prominente rol spelen. We zien zelfs lampen die helemaal van biologisch afbreekbare materialen zijn gemaakt!

beautiful-comfortable-pillows-bed.jpg

banner-woontrends-2024-mag.png

Terug naar de wortels: aardetinten

Tegen de achtergrond van de duurzaamheidstrend zien we veel aardetinten. Denk aan kleuren als terracotta, olijfgroen en verschillende tinten bruin. Deze kleuren niet alleen rustgevend, maar ze onderstrepen ook het belang van verbinding met de natuur.

High-tech snufjes

Smart homes worden steeds slimmer, en dat geldt ook voor verlichting. Spraakgestuurde lampen en app-gestuurde systemen zijn al langer bekend, maar de technologie wordt nu naar een nieuw niveau getild. Verwacht lampen die je circadiaans ritme volgen om je natuurlijke slaap-waakcyclus te ondersteunen en die zelfs kunnen reageren op je stemming door gebruik te maken van sensoren.

Neo-futuristische flair

Als tegenhanger van de duurzame en natuurlijke trends, is er een opkomst van een neo-futuristische stijl. Dit uit zich in lampen met een modern, vaak geometrisch ontwerp en metallic afwerkingen. Ze passen perfect in een strak en modern interieur en zijn vaak uitgerust met de laatste snufjes.

Vormen en formaten

Natuurlijk zijn het niet alleen de kleuren en materialen die veranderen; ook de vormen en formaten van lampen zien er in 2024 anders uit.

Hanglampen: de langgerekte editie

Weg zijn de kleine hanglampen boven de eettafel. De trend nu zijn langgerekte hanglampen die bijna als een kunstinstallatie aan het plafond bungelen. Vooral populair zijn de modellen waarbij meerdere lampen aan één armatuur hangen, waardoor je een speels maar toch georganiseerd effect krijgt.

verlichting-trends-2024-2.jpg

Vloerlampen: groter dan ooit

Vloerlampen gaan in 2024 helemaal los. Verwacht designs die meer op sculpturen lijken dan op traditionele lampen. Ze zijn groter, vaak wel tot 2 meter hoog, en worden een statement piece in elke kamer.

Buitenverlichting: een verlengstuk van binnen

Ten slotte moeten we het ook over buitenverlichting hebben. In 2024 wordt je tuin of balkon gezien als een verlengstuk van je binnenruimte. Verwacht dus veel meer dan alleen maar functionele buitenlampen. Trendy zijn nu de buitenhanglampen en zelfs buitenkroonluchters. Natuurlijk allemaal met de nodige weerbestendigheid en duurzaamheid in het achterhoofd.

Conclusie: een helder beeld van 2024

Zo, nu ben je helemaal bijgepraat over de verlichtingstrends van 2024. Of je nu kiest voor duurzaam, high-tech, of een mix van beide, er is voor ieder wat wils. Met zoveel interessante ontwikkelingen kan men alleen maar enthousiast worden over de toekomst van verlichting!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide