1098
De toekomst is hier: Verlichtingstrends van 2024
Gepubliceerd: 27-12-2023 Laatste update: 17-04-2024

Verlichting is niet alleen een essentiële behoefte in elk huis, maar het is ook een centraal element in de interieurvormgeving die stijl en functionaliteit biedt. In 2024 verwelkomen we nieuwe verlichtingstrends die reiken van duurzame materialen tot aan high-tech innovaties. Deze gids neemt je mee door de opwindende wereld van de verlichtingstrends voor 2024, waar stijl hand in hand gaat met technologie en duurzaamheid.

Duurzame en natuurlijke materialen

beautiful-comfortable-pillows-bed.jpg

De opkomst van milieuvriendelijke materialen

Duurzaamheid blijft een belangrijk thema in het design van verlichting. In 2024 zien we een toename van het gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, hout en gerecycled glas. Deze materialen zijn niet alleen goed voor de planeet, maar geven ook een warme en natuurlijke uitstraling aan je interieur.

inspiratiebrochures1.png

Kleurentrends: Terug naar de aarde

Aansluitend bij de duurzame materialen zien we dat kleurentrends zich richten op aardetinten. Terracotta, olijfgroen en diverse bruine schakeringen bieden een kalmerende sfeer die ook de verbinding met de natuur benadrukt.

High-tech in huisverlichting

Slimme verlichtingsopties

De toekomst van binnenverlichting is slim en geavanceerd. Spraakgestuurde opties en apps die het licht aansturen zijn geen nieuwigheid meer, maar basisfuncties in veel huishoudens. Nieuwe ontwikkelingen zoals verlichting die het circadiane ritme ondersteunt of reageert op emoties door sensoren, tillen de huisautomatisering naar een hoger niveau.

Futuristische designs

Neo-futuristische designs met geometrische vormen en metalen afwerkingen zullen ook in 2024 niet ontbreken. Deze stijl past perfect in moderne interieurs en combineert esthetiek met de nieuwste technologie.

Innovatieve vormen en formaten

Hanglampen en vloerlampen

Langgerekte hanglampen die bijna als een kunstinstallatie functioneren, worden steeds populairder. Daarnaast groeien vloerlampen letterlijk en figuurlijk in formaat; verwacht designs die bijna sculpturen lijken, soms wel tot 2 meter hoog.

Buitenverlichting als verlengstuk van binnen

Buitenverlichting wordt in 2024 beschouwd als een verlengstuk van de binnenruimte, met stijlvolle en functionele opties die de sfeer van binnen naar buiten brengen.

Veelgestelde vragen

Welke materialen zijn populair voor verlichting in 2024?

In 2024 zijn duurzame materialen zoals bamboe, hout en gerecycled glas populair voor binnen- en buitenverlichting.

Hoe kan slimme verlichting mijn huis verbeteren?

Slimme verlichting kan helpen bij het automatiseren van je thuisomgeving, het verbeteren van je slaap-waakcyclus en zelfs reageren op je stemmingen met geavanceerde sensorische technologie.

Zijn grote lampen in 2024 nog steeds in trend?

Ja, grote lampen, vooral in de vorm van langgerekte hanglampen en grote vloerlampen, blijven een belangrijke trend in 2024.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide