1014
De meubeltrends van 2024
Gepubliceerd: 14-10-2023

Het is weer die tijd van het jaar waarin we vooruitblikken naar wat de nieuwe trends in meubeldesign ons gaan brengen. Als je van plan bent je huis op te frissen of gewoon nieuwsgierig bent naar de spannende veranderingen die eraan komen, dan is dit artikel iets voor jou. We hebben een scala aan trends, van kleuren tot vormen en gloednieuwe technologische snufjes, dus laten we beginnen!

Terug naar de basis met 'Earthen Luxe'

Voor 2024 zien we een beweging naar meer natuurlijke elementen, maar met een luxueuze twist. De nieuwe stijl die we 'Earthen Luxe' noemen, combineert aardse kleuren zoals diepbruin, olijfgroen en terracotta met rijke texturen. Denk aan fluwelen kussens op een ruwe houten bank of een wollig tapijt op een marmeren vloer. Het resultaat is een warm, uitnodigend en toch chique interieur dat je uitnodigt om te blijven.

De opmars van geometrische vormen

Waar ronde en organische vormen vorig jaar domineerden, zijn het dit jaar de geometrische vormen die de show stelen. Verwacht meubels met hoekige randen, zeshoekige tafels en zelfs driehoekige lampen. Deze trend brengt een vleugje moderniteit en symmetrie in je woonruimte.

inspiratiebrochures1.png

Kleur! Kleur! Kleur!

Als het op kleur aankomt, maak je borst maar nat voor een levendig 2024. De trend 'Technicolor Dream' brengt je interieur tot leven met felle, bijna neonkleuren zoals helder paars, elektrisch blauw en stralend geel. Dit is perfect voor wie het sombere van de vorige jaren achter zich wil laten en streeft naar een vrolijkere woonomgeving.

Transformatiemeubels voor kleine ruimtes

Met de toenemende urbanisatie en kleinere woonruimtes moeten meubelontwerpers creatief zijn. Enter de 'Transformer'-meubels. Stel je een bank voor die met een druk op de knop een eettafel wordt, of een boekenplank die verandert in een bed. Deze slimme oplossingen maken het leven in kleine ruimtes een stuk aangenamer en flexibeler.

Technologie en meubels gaan hand in hand

Met de voortschrijdende technologie zijn meubels niet langer gewoon zit- of opslagplaatsen. Maak kennis met de 'Smart Comfort' lijn, waarbij banken en stoelen zijn uitgerust met ingebouwde opladers, luidsprekers en zelfs temperatuurregeling. Je hoeft nooit meer op te staan om je telefoon op te laden of de verwarming hoger te zetten.

Kringloop chic

Duurzaamheid staat nog steeds hoog op de agenda, en de 'Recycle Chic' trend speelt daarop in. Vintage meubels worden opgeknapt en gecombineerd met nieuwe stukken om een eclectische stijl te creëren die niet alleen uniek maar ook milieuvriendelijk is.

De finishing touch: je eigen paradijs creëren in 2024

De woontrends 2024 zijn rijk en divers, met een nadruk op luxe, vorm, kleur en technologie. Of je nu een ruimte compleet opnieuw wilt inrichten of gewoon een vleugje van de toekomst wilt toevoegen, er is voor elk wat wils. Dus pak je notitieboekje en start met plannen; een spannende nieuwe wereld van interieurdesign wacht op je!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide