1100
Tuintrend 2023: benut elke centimeter van buiten
Gepubliceerd: 02-02-2023 Laatste update: 12-02-2023

Met de tuintrends van 2023 krijgen wij acuut de zomer in onze (bloem)bol. Om de alsmaar toenemende verstedelijking een halt toe te roepen, of eigenlijk meer om hier innovatief mee om te gaan wordt tegenwoordig alle ruimte benut om meer groen te creëren. Een beweging binnen de tuintrends die maar geen stop kent. Welke tuintrends jij echt niet nog meer mag missen dit voorjaar? Lees snel verder!

Multifunctionele tuin

De afgelopen jaren zijn we steeds meer gaan houden van onze eigen plek, we zijn meer thuis gaan werken maar ook zaken als sporten doen we graag in onze eigen omgeving. De tuin hiervoor gebruiken is dan ook zeer gangbaar geworden. De tuin hiernaar inrichten is dan ook helemaal volgens de tuintrends van 2023. We doen dit alles in een tuin volop licht en lucht. We accentueren de ruimtelijkheid door het gebruik van transparante beplanting en verschillende kleurcontrasten. Dit benadrukt een driedimensionaal gevoel. De kleuren zijn een pallet van pastel lila, zacht geel, oranjerood en lichtblauw. De bloem mag zijn eigen weg gaan, en groeien zoals hij wil.

De hoogte in

tuintrends-2023-ibulb-pb2-01.jpg

inspiratiebrochures1.png

Ook wanneer je geen grote tuin hebt, is groen creëren in je leven binnen de tuintrends van 2023 heel goed mogelijk. We gaan namelijk omhoog op de dakterrassen en balkons, denk aan beplanting op daken en schuren en klimops over de reling. Ook de kleine kas verwelkomen we op de kleine buitenruimte net als bloembakken over de reling vol met tulpen, hyacinten en narcissen.

Kleur bekennen? 

tuintrends-2023-ibulb-pb2-02.jpg

We hoeven met de tuintrends van 2023 dus geen kleur te bekennen. We zien alle kleuren terugkomen, zolang het maar natuur en leven ademt. De bloeiende bloem en plant staan centraal, verspreid door de buitenruimte zonder ingekaderd te worden door tegels. We gaan weer terug naar de tuin van toen, de tuin waar wij letterlijk zuurstof uit kunnen halen.

Kortom, laat de tuin zijn eigen gang gaan en vul hem aan met alles wat groeit en bloeit. Voor één kleur kiezen is niet nodig, het mag een combinatie worden van alle soorten en maten groen. Hadden we al gezegd dat wij hier heel blij van worden? Dus wacht niet te lang met het stoppen van al die bollen in de grond, want wie nu zaait gaat het hele jaar van deze leuke tuintrends 2023 oogsten!

Beeld: iBulb


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide