964
Kamerplanten trends voorjaar/zomer 2023
Gepubliceerd: 28-02-2023 Laatste update: 03-01-2023

Deze lente/zomer collectie 2023 bestaat uit zestien kamer- en tuinplanten en bloemen. Niet alleen passen deze perfect in interieurtrends, ook onderling zijn de bloemen en planten op elkaar afgestemd. Het resultaat: een eenduidige, harmonieuze collectie met een vleugje nostalgie.

Herinneringen en herkenning

De wereld lijkt soms wel van de ene crisis in de andere te draaien. De onrust die dit met zich meebrengt, vergroot onze behoefte aan geruststelling en aan herinneringen om te koesteren. Daarom omringen we onszelf graag met herkenbare producten, die troost geven met zachtheid en harmonie. Met hun zachte en diepe groentinten bieden de zeven kamerplanten uit deze Trend Collectie die troost en veiligheid. Ook hun grillige vormen vertellen een vertrouwd verhaal, zeker de al wat oudere planten die zich hebben gevormd naar hun omgeving.

Ontmoet de planten uit De Trend Collectie lente/zomer 2023:

Blauwvaren
De bladeren van de blauwvaren zijn vingervormig en krullen licht. Het blad lijkt qua vorm een beetje op een eikenblad. Niet zo vreemd, want de plant behoort tot de eikvarenfamilie. De zachte uitstraling komt bovendien niet alleen door de vorm, maar ook door de opvallende blauwgrijze kleur.

WIN-VLOERKLEED.png

Kamerden
Alsof je een boom in huis haalt. De kamerden is het broertje van de grote den, die je tegenkomt in het bos. Dit binnenexemplaar kan maximaal twee meter hoog worden. De uitwaaierende takken en groene naalden geven deze kamerplant iets heel vertrouwds en troostends. Ook de bonsai-versie van de kamerden past perfect binnen deze collectie. En binnen interieurs met een bescheiden formaat natuurlijk.

Anthurium
De Anthurium heeft nogal een retro reputatie, met haar opvallende aar, gekleurde schutblad en glimmende bladeren. Binnen De Trend Collectie zien we de plant terug in lichte, zachte kleuren. In het geel bijvoorbeeld. Geef je de Anthurium een lichte plek en af een toe een sproeibeurt, dan zal de plant - en jullie relatie - eindeloos bloeien.

Bromelia
Het is net een fontein van bladeren, waar een gekleurde bloem, pluim of toorts uit tevoorschijn komt. De bromelia kent veel gedaantes, dat mag duidelijk zijn. Kies je binnen Collecting Memories voor deze plant, ga dan voor een pastelkleurig type. Juist de lichte kleuren geven deze plant een zachte uitstraling. Precies waar deze trend om draait.

Hortensia 
Ronde vormen en een zee van delicate bloemetjes – logisch dat de hortensia een plek kreeg in deze collectie. Tel daarbij op dat de bloemblaadjes langzaam verkleuren en je hebt nostalgie ten top. We zien de plant met name in het wit terug in De Trend Collectie lente/zomer 2023. Hortensia is een waterliefhebber en de grootste drinker binnen de Collecting Memories-collectie.

Ficus
De Ficusfamilie is groot en indrukwekkend. Binnen De Trend Collectie kiezen we voor de bonte, kleinbladige soorten. Waar de grote bladeren een stevige indruk maken, hebben de planten met klein blad juist een verzachtende uitwerking. Combineer verschillende soorten, van hangend tot op stam. Zo laat je vormen, hoogten, diepgroene kleuren en verschillende bladvormen contrasteren als een pro.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide