2884
De vloer op; dit zijn de vloerentrends van 2023!
Gepubliceerd: 23-11-2022

Wat zijn de vloerentrends 2023? Gaan we voor pvc vloeren of laminaat, of allebei? Een vloer is geen item wat je jaarlijks vervangt. Goed over een nieuwe vloer nadenken is dan ook zeer aan te raden. Toch zijn er wel vloerentrends te spotten die jarenlang meegaan. Vaak begint het geleidelijk met één versie van een vloer en vervolgens volgen er vele soorten, maten en kleuren. Welke vloertrend helemaal van dit moment is? Lees snel verder.

PVC vloeren én laminaat doen nog mee

Laminaat vloeren passen perfect in de vloerentrends van 2023. Waar laminaat vooral de vervanger van hout is, is pvc de vervanger van alle andere ondergronden. Wanneer je voor laminaat kiest, kies dan wel altijd voor kwaliteit. Een erkende merk vloer is een teken van klasse, én je ontvangt bij een dergelijk merk vaak garantie. QuickStep laminaat is hier een mooi voorbeeld van.

De PVC vloer is sinds ongeveer zo’n 10 jaar een enorme hit, en wij denken dat er nog steeds meer in zit. De pvc vloer begon als vervanger van laminaat, maar is vandaag de dag meer een aanvulling erop. Je vindt PVC vloeren namelijk niet alleen in een houtmotief, maar ook in tegel- en natuurstenen-varianten zijn ze aanwezig. Dat PVC geen ‘echt’ hout of steen is, is er tegenwoordig echt niet meer aan af te zien. De vloerentrends van 2023 laten daarom nog steeds zien dat PVC helemaal mee doet. De variaties nemen alleen maar toe, in alle prijsklassen is de pvc vloer vandaag de dag verkrijgbaar. 

WIN-VLOERKLEED.png

Als gegoten

Een andere trend op dit moment op het gebied van vloeren is de gietvloer. Totaal iets anders dan laminaat en PVC, maar een trend die waarschijnlijk nog jaren mee gaat. Ook dit is net als de pvc vloer een trend in ontwikkeling. Waar het voorheen in één uitvoering verkrijgbaar was, is dat vandaag de dag wel anders. 

Gietvloeren zijn er in allerlei uitvoeringen, van een zware betonlook tot zeer vlak en strak. Een gietvloer is net als een  PVC vloer en laminaat zeer praktisch in gebruik. Iets wat tegenwoordig meer centraal staat dan ooit. Daarom is een gietvloer een goed idee voor een druk bezet gezin waar nog wel eens een glaasje ranja om valt.

Kortom, een vloer is een basis in een interieur. Denk goed na welke eisen en voorkeuren jij hebt voor een ideale vloer, en zoek hierbinnen de perfecte soort voor jouw woning. Met bovenstaande trends op het gebied van vloeren is het mogelijk; praktisch en het aangename combineren!


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide