1099
Bloemen en plantentrends najaar 2022 Traditional sentiment
Gepubliceerd: 19-08-2022

Dit najaar draait alles om sentiment, met een collectie planten en bloemen die je doen denken aan vroegere tijden. Want in onzekere tijden verlangen we naar het bekende.  We vallen terug op oude tradities en verzamelen producten die fijne herinneringen doen herleven. Met vintage vondsten en boeketten gestyled zoals onze interieurs – warm en kleurrijk – creëren we een nostalgische schuilplaats. In deze comfortabele plek nemen we even afstand van het alledaagse leven en laden we onszelf op.

Cottage core
Klassieke materialen, mix van dessins en moderne kleuren

De Traditional Sentiment kleurenkaart bevat zachte, vergrijsde pastels en donkere, geruststellende tinten. Een neutrale sepia- en zandkleurige basis voor muren en meubels vormt de perfecte canvas voor jouw vintage vondsten. Tegelijkertijd leveren ze een mooi contrast op met felgekleurde bloemen in trendy accentkleuren, zoals de opwekkende paarse chrysant. Interieurs binnen deze trend zijn warm, rijk gedecoreerd en kleurrijk. Strepen gaan samen met ruiten, en materialen van hoge kwaliteit zorgen voor een geruststellende vibe. Denk aan geglazuurd keramiek, fluweel, wol, gevlochten riet, donkere houtsoorten en natuurlijke steensoorten. 

inspiratiebrochures1.png

Overal planten
Lekker veel van alles

Waar onze grootouders vaak een enkele bloempot met bloeiende plant in de vensterbank plaatsen, is het nu tijd om te verzamelen. We zetten grote groepen ‘ouderwetse’ bloeiende planten in moderne potten bij elkaar. Populaire planten uit de jaren 70, zoals de stevige hertshoornvaren, krijgen een nieuw podium waarop ze mogen stralen. We hangen ze aan de muur of zetten ze in ‘plantsonly’ hoekjes. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken, badkamer of slaapkamer. Want omringd door groene vrienden, vallen we makkelijk in slaap. 

Een modern stilleven

Uitbundige boeketten vol met adembenemende (retro) bloemen

Boeketten worden gestyled zoals onze interieurs – warm en kleurrijk met een knipoog naar traditie. Bloemen worden geschikt in subtiele maar gigantische boeketten. Ondanks de overdadigheid krijgt elke bloem de aandacht en waardering die zij verdient. Klassiekers als de anemoon, anjer, chrysant en roos vormen samen boeketten die overstromen van schoonheid, precies wat we nu nodig hebben. 

De wintertuin als tweede woonkamer

Rozenstruiken, winterbloeiers en een ambachtelijke groentetuin 

De uitstraling van de tuin is bijna gelijk aan onze woonkamers: een prachtige smaakvolle verzameling die warmte en zekerheid verschaft. Omringd door planten, struiken en bomen nemen we plaats in een comfortabele zithoek gedecoreerd met binnenmeubels. Winterbloeiers, zoals de camelia, zorgen hierbij het hele jaar voor groen. Ook de traditionele groentetuin is een must. Met liefde en waardering voor oude technieken en ambachtelijke knowhow, kweken we lang vergeten groenten en fruit. Dit maakt de tuin een plek van harmonie om in alle rust van te genieten. Adem in, adem uit. 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide