2154
Woontrends 2021: Take a stand
Gepubliceerd: 19-08-2020

De wereld is volop in beweging. Op het gebied van economie, ecologie en globalisering vinden grote veranderingen plaats. We slikken die veranderingen niet voor zoete koek. Sluiten die ontwikkelingen niet aan bij onze persoonlijke denkbeelden en zijn tradities in het geding, dan komen we in het geweer.

 

Het gevolg van dit nieuwe bewustzijn gecombineerd met het almaar toenemende belang van het individu is dat iedereen zijn zegje wil doen, vaak toegespitst op één onderwerp. Het brengt nieuwe, soms extreem jonge rolmodellen met zich mee, zoals Greta Thunberg en Joshua Wong, de leider van de opstanden in Hongkong. Toch leidt deze ontwikkeling soms tot frictie, want het idealisme van de één rijmt niet automatisch met het idealisme van de ander.

WIN-VLOERKLEED.png

Overeenkomst is wel dat we steeds vaker de straat opgaan om te protesteren. Met onder meer demonstraties, protestmarsen en blokkades proberen we ons gelijk af te dwingen. Soms ontstaan daaruit verrassende coalities, zoals de landbouwsector die samen optrekt met de bouwsector in de strijd tegen het CO2-beleid van de regering.

Dit bewustwordingsproces heeft (wel) tot gevolg dat de contrasten toenemen, hetgeen ook zichtbaar is in de politiek. Er is sprake van een hergroepering waarbij de bekende spelers het moeilijker krijgen en er meer ruimte komt voor aanbieders met uitgesproken meningen. Daarnaast verwachten we een overheid die eerlijk en transparant is. Bedrijven worden beoordeeld volgens dezelfde maatstaven. Dit vraagt een duidelijke focus en interieurproducten die een ideaal vertegenwoordigen; producten met een purpose. Zo kan een product veranderen in een held. Deze ontwikkeling biedt mede ruimte aan jonge ondernemers die hun bevlogenheid aangrijpen om nieuwe producten te lanceren. Ook voor de interieurbranche zal het verhaal achter het product nog belangrijker worden.

Vanuit de waardetrend 'TAKE A STAND' is de stijltrend 'INTERSTELLAR MIRAGE' ontstaan. Binnen deze trend zien we de volgende vormen, kleuren, materialen en dessins.

Vormen

Futurisiche vormen, rond of organisch. De cirkel en de bolvorm staan centraal.

Kleuren

Een vervreemdend kleurpallet van koele pasteltinten gecombineerd met warme aardetinten. Daarnaast accenten van felroze en blauw, neontinten en metallic tinten.

Materialen

De gebruikte materialen zijn glanzend, gekleurd transparant, spiegelend en hoofdzakelijk glad en strak. Ze hebben een opvallende soms vervreemdende futuristische uitstraling.

Dessins

De dessins zijn minimaal en bestaan uit cirkels, druppels, golven en geometrische patronen.

Bron: Koninklijke INretail, 2020


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide