3281
Woontrends 2021 - Recentered Stage
Gepubliceerd: 24-08-2020

In een snel veranderende wereld willen we gehoord en gezien worden. Er is een behoefte aan kleur bekennen, uitdragen waar we voor staan. Contrasten worden sterker, iedereen heeft zijn eigen idealisme. Ook van merken en producten verwachten we dat ze een standpunt innemen. Het verhaal achter een product wordt belangrijker, ook in de groenbranche. Dit is de kern van de stijltrend ‘Recentered Stage’.

 

Recentered Stage in het interieur

Bogen, trappen, geometrische vormen: alsof iemand met een blokkendoos aan de slag is gegaan. Binnen Recentered Stage draait alles om de speelse maar krachtige vormgeving van producten, die de stevige houding van consumenten symboliseert. Het is alsof alles op een podium staat. Ook de kleuren zijn verre van bescheiden: zachte pasteltinten maar ook pittige kleuren als geel, terra, blauw en paars. Voor bloemen geldt dat de vaas de vorm van een boeket lijkt te bepalen. Zo ontstaan verrassend nieuwe vormen. Planten hebben binnen deze trend vaak speelse bladtekeningen vol kleurcontrast.

inspiratiebrochures1.png

trends_2021_recentered_stage_1_med.jpg

Recentered Stage in de tuin of op het terras

Colourblocking, geometrische vormen en duidelijke lijnen: ook buiten zie je de Recentered Stage trend niet snel over het hoofd. Voeg er hoogteverschillen aan toe en de tuin transformeert in een spannend geheel, waar steeds van een nieuw gezichtspunt te genieten valt. Monochrome kleurvlakken creëer je door gele tulpen, blauw druifje en roze dahlia’s te planten. Die vlakken passen mooi bij modulair tuinmeubilair, waarbij weer het ‘blokkendooseffect’ opvalt. Ook geometrisch gevormde bakken, potten en scheidingswanden zijn beeldbepalend.

trends_2021_recentered_stage_trendlook_3_1_med.jpg

Productingrediënten Recentered Stage

Vooral opvallend binnen Recentered Stage zijn de geometrische, vrolijke vormen. Bogen, trappen en verhogingen krijgen ruim baan. Grafische prints zorgen voor diepte in patronen en we zien veel kleurrijke vlakverdeling. De materialen die worden gebruikt binnen deze trend zijn ondergeschikt aan vormen en kleuren: anything goes is het credo.

trends_2021_recentered_stage_trendlook_1_3_med.jpg

Kleurentrends 2021 Recentered stage

Ook het kleurenpalet is speels en krachtig. Zachte pastels worden geflankeerd door contrasterend knalgroen-, oranje, paars en terra.

recentered_stage_trend_2021_kleurkaart.jpg


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide