1934
Woontrends 2021: Pick your cherries

Traditionele systemen hebben door onder meer de multi-layered society en digitale transformatie hun langste tijd gehad. Ook de corona crisis heeft de mogelijkheden van online communicatie vleugels gegeven. De introductie van het 5G netwerk biedt nieuwe mogelijkheden. Onze veranderende samenleving vraagt om een nieuwe blik, om snel keuzes, om flexibiliteit, meebewegen en loslaten.

 

De jonge generatie heeft daar geen moeite mee, maar traditionele denkers haken af. Enigszins gekscherend worden ze boomers genoemd, een begrip dat is afgeleid van babyboomers en verwijst naar conservatieve denkbeelden. Deze passen niet bij het zogenoemde diagonaal denken, waarin het creatieve van de rechterhersenhelft gecombineerd wordt met het zakelijke van de linkerhersenhelft. Dit betekent onder meer dat de verticale bedrijfskolommen en horizontale hiërarchie waaraan we gewend zijn, zullen verdwijnen. In plaats daarvan fungeert de mens als middelpunt.

We plaatsen onszelf gemakkelijk op een voetstuk, wat kan leiden tot een vorm van narcisme. We zoeken naar ultieme vrijheid zonder compromissen en we verlangen naar meer. Weliswaar niet als het gaat om bezit. Wilden we voorheen alles bij de hand hebben, nu kiezen we alleen voor diensten of producten als we ze nodig hebben. En ze moeten dan direct beschikbaar zijn. De consument is veeleisend, hij wil op zijn wenken bediend worden en verlangt alles op maat. Dat vraagt om flexibele collecties voor geselecteerde doelgroepen. Dit zorgt ervoor dat merken en producten niet alleen begerenswaardig, maar ook hyperpersoonlijk moeten zijn.

Vanuit de waardetrend 'PICK YOUR CHERRIES' is de stijltrend 'Recentered Stage' ontstaan. Binnen deze trend zien we de volgende vormen, kleuren, materialen en dessins.

Vormen

De vormen zijn geometrisch en worden speels toegepast, alsof ze uit een blokkendoos afkomstig zijn. Door gebruik te maken van trappen, verhogingen en scheidingswanden krijgen ruimten een nieuwe dimensie.

Kleuren

De kleuren zijn divers, van krachtige kleuren tot pasteltinten. De combinatie die heel belangrijk is, zorgt voor een kleurrijk, contrastrijk en speels geheel, maar wordt door het gebruik van pasteltinten nooit schreeuwend.

Materialen

De materialen zijn in deze trend van ondergeschikt belang. Het kleurgebruik heeft de overhand. Nieuw is dat vazen vaak in metaal worden uitgevoerd.

Dessins

De dessins zijn eveneens opgebouwd uit geometrische vormen. Soms overlappen deze grafische patronen elkaar waardoor er diepte in de dessins ontstaat.

Bron: Koninklijke INretail, 2020


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners