1954
Woontrends 2020: Inner Retreat
Gepubliceerd: 06-08-2019

De druk van de prestatiemaatschappij waarin chaos en slordigheid niet geaccepteerd worden, is groot. We raken overprikkeld en hebben moeite onze weg te vinden in de wereld waarin we overladen worden met informatie. Als reactie hierop zoeken we naar ruimten die een rustige, zachte en verstilde uitstraling hebben.

 

Het interieur wordt teruggebracht tot lichte, rustige vertrekken met een serene uitstraling. De producten in deze ruimten hebben een matte tot extreem matte uitstraling en zijn soms transparant of half transparant. Alsof de wereld van achter een voile wordt waargenomen. Zo wordt het interieur een prikkelarme ruimte die de indrukken van buiten voor ons absorbeert en verzacht.

Vormen
Rustige, overzichtelijke vormen. Ronde en of afgeronde vormen hebben hier de voorkeur. Ook zijn er tere en luchtige vormen, denk hierbij aan het hernieuwde gebruik van kleine, hangende objecten en mobielen.

Kleuren
Het kleurenpalet bestaat uit lichte, tere pasteltinten die aangevuld worden met rustgevende natuurtinten en een enkel roze accent. Het aandeel wit is belangrijk in dit kleurenpalet.

Materialen
De materialen zijn overwegend natuurlijk en weinig opvallend. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van mat- en semi- transparant glas, mat keramiek, kunststof en kunsthars. Natuurlijke materialen hebben een serene en rustgevende uitstraling. Textiel is opaak* of semi-transparant, zowel met een natuurlijke uitstraling als met een lichte glans of glinstering.

*opaak = niet transparant, zodanig dat er niet of nauwelijks doorgeen gekeken kan worden.

Dessins
Dessins zijn van ondergeschikt belang. Hoofdzakelijk worden er lichte structuren, kleine ruitjes, streepjes en stipjes, wafelstructuren en honingraadweefsels gebruikt. Daarnaast zijn er dessins die worden gecreëerd door het borduren met kleine kraaltjes of pailletten waardoor kleine glinsteringen ontstaan.

Bron: Koninklijke INretail

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide