2629
Woontrends 2020: Blended Cultures
Gepubliceerd: 06-08-2019

De digitale bubbel waar we ons in bevinden begint te knellen. De behoefte ontstaat om ons wereldbeeld te verbreden. Dat betekent dat de behoefte aan openheid en diversiteit toeneemt. Zo ontstaan interieurs waarin verschillende folklore invloeden en producten met verschillende etnische achtergronden moeiteloos met elkaar worden gecombineerd: een bonte verzameling van totaal verschillende producten die een weerspiegeling zijn van een inclusieve maatschappij.

 

De meubelstukken en accessoires verbinden een lokale en een globale uitstraling met elkaar. Zowel producten met een handmatige ambachtelijke uitstraling als industrieel vervaardigde producten vinden hier hun weg. Uiteindelijk ontstaat hierdoor een ongedwongen en vrolijke sfeer.

Vormen
De gebruikte vormen zijn zeer uiteenlopend. Zij kunnen zowel ambachtelijk als industrieel vervaardigd zijn. Soms zijn de gebruikte vormen uitgesproken decoratief. Opvallend vaak worden gezichten als reliëfdecoratie gebruikt, bijvoorbeeld op vazen of wanddecoraties.

Kleuren
Het kleurenpalet bestrijkt een divers aantal kleuren waarin zowel vergrijsde tinten als felle kleuren en natuurkleuren met elkaar gecombineerd worden. Dit betekent dat de kleurcombinaties uiteen kunnen lopen van natuurlijk met enkele kleuraccenten tot een opvallende bonte kleurcombinatie.

Materialen
De gebruikte materialen zijn hoofdzakelijk natuurlijk of met een natuurlijke uitstraling. Vaak verwijzen deze materialen naar een ambacht. Opvallend is het vlechtwerk dat we in alle soorten en maten zien in deze trend. Textiel is soms onregelmatig en grof maar kan ook verfijnd en ambachtelijk bewerkt zijn. Let op het gebruik van verschillende weeftechnieken.

Dessins
In deze trend spelen dessins een belangrijke rol. Patronen uit verschillende culturen worden gecombineerd tot een vrolijk geheel. De patronen zijn zowel getekend als geprint of ontstaan door weef- en vlechttechnieken.

Bron:  Koninklijke INretail

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide