5740
Wat zijn de 5 grootste woontrends voor 2020?
Gepubliceerd: 30-01-2020 Laatste update: 03-03-2023

Het jaar 2020 belooft heel bijzonder te worden. In het nieuwe decennium zien we allerlei prachtige woontrends voorbij komen. We zetten de 5 grootste op een rij voor je.

1.     Inner Retreat

Maak van je interieurlichte, rustige ruimtes met een serene uitstraling. Je spullen hebben een matte tot extreem matte uitstraling en zijn soms transparant of half transparant. Zo tover je het interieurom in een prikkelarme ruimte als buffer met de buitenwereld en waarin de indrukken van buiten geabsorbeerd en verzacht worden.

2.     Blended Cultures

In 2020 zorg je dat je meubelstukken en accessoires samen zowel een lokale als een globale uitstraling hebben. Zo creëer je een ongedwongen en vrolijke sfeer. Denk aan natuurlijke materialen, die liefst ook nog ambachtelijk aandoen. Dessins en patronen uit verschillende culturen worden hier gecombineerd tot een kleurrijk geheel.

inspiratiebrochures1.png

3.     Flintstone Chique

Je kent de Flintstones nog wel, toch? Ze waren hun tijd ver vooruit. Ze leefden milieuvriendelijk en toch heel comfortabel. Dat kun jij ook: zowel luxe als duurzaam en verantwoord leven in je warme interieur. De contrastrijke vormentaal, bruintinten en natuurlijke materialen spreken je vast en zeker aan.

4.     Street Savage

Hou je wel van street-invloeden uit de hiphopscene in je interieur? Ga dan voor deze unieke en soms tikje rauwe urban sfeer. Kies voor industriële materialen, uitgesproken kleuren en krachtige dessins. Ja, daar horen ook dingen als graffiti en signaalstrepen bij. Maak je inrichting persoonlijk en val op!

5.     Soft Reflections

De toekomst is duurzaam en begint al in 2020. Dankzij hightechoplossingen en futuristische interieurmaterialen kun je vooral je keuken en badkamer nu al toekomstproof maken. Ga voor spiegelingen, gekleurd glas en lichtreflecties met iriserende kleuren. Gecombineerd met zachte stoffen, nude tinten en pastelsmaken de technologische oplossingen jouw interieur compleet.

Wil je het liefst alle trends tegelijkertijd doorvoeren in je huis, maar laat je bankrekening dat momenteel niet toe? In dat geval ishet wellicht een optie om geld te lenen voor een verbouwing.  Zo kun je alsnog genieten van de mooiste woontrends.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide