7260
Industriële woontrends - 2018
Gepubliceerd: 27-08-2018 Laatste update: 27-09-2018

Industrieel wonen wordt anno 2018 gekenmerkt door een combinatie van metaal, hout, leer en een verfijnde afwerking. In tegenstelling tot het echte robuuste karakter, dat je vaak tegenkomt in een industrieel interieur, kiest men er steeds vaker voor industrieel te combineren met de strakke lijnen en de verfijnde afwerking van andere interieurstijlen. Ook hoef je echt niet in een oude fabriekshal of school te wonen om een industriële stijl neer te zetten in jouw interieur. In deze blog een aantal handige tips voor 2018!

 

Nieuw materiaal: Beton

Waar je in het verleden veel industriële meubels zag die volledig waren uitgevoerd in beton zie je dit jaar steeds meer dat beton een subtiele plek krijgt in de meubels. Dit betekent dat bijvoorbeeld enkel het blad van een eettafel, de voet van een vloerlamp of de kap van een hanglamp zijn uitgevoerd in beton. Op die manier past beton eigenlijk alleen maar beter in een industrieel interieur. Het is nu namelijk vaak gecombineerd met metaal, leer of hout.

WIN-VLOERKLEED.png

Schuifdeuren

Veel gezien in 2018 zijn industriële schuifdeuren, soms uitgevoerd met glas, maar vrijwel altijd goed afgewerkt en zwart van kleur. Een beetje handig, dan kun je eenvoudig industriële schuifdeuren in elkaar zetten. Zoek op tweedehands websites zoals Marktplaats naar industriële deuren of metalen platen en maak zelf eenvoudig een ophangsysteem. Het originele karakter van deze deuren zal jouw interieur net een beetje extra geven.

Robuuste industriële tafels

De eettafel is al lang geen plek meer om enkel te eten. Er wordt aan geleefd: op zaterdagochtend met de krant, tot laat in de avond borrelen met vrienden. Dit jaar zie je steeds meer lange houten bladen met een dikte van 4-5 centimeter. Daaronder vind je een metalen U-poot, al dan niet uitgevoerd in het wit. De combinatie van deze metalen poot en het massieve houten tafelblad maken dat deze tafels passen in een industrieel interieur.

Een bakstenen-muur

Typerend voor een industrieel interieur is natuurlijk een bakstenen muur. Tegenwoordig kun je zelfs zonder verbouwing zo’n muur creëren met baksteen behang. Dit behang geeft een unieke industriële sfeer waardoor andere meubels nog meer tot hun recht komen. Vooral met een mooie vloerlamp én industriële kast voor de muur.

Toffe industriële woonwinkel: STAAL&CO

We kwamen deze industriële woonwinkel, inmiddels geopend sinds 2014, recentelijk tegen. Het leuke van STAAL&CO is dat het bewust kiest voor betaalbare industriële meubels met een verhaal. Dat houdt in dat elk meubelstuk uniek is en is vervaardigd door vakmensen. De collectie bestaat dan ook uit leuke items die jouw industriële interieur uniek maken. Er is helaas nog geen fysieke winkel, maar die schijnt er anno 2019 toch te komen.

Fabriekslampen

Met de winter weer op komst wordt het tijd om te gaan kijken naar de juiste industriële lampen voor jouw interieur. Ook dit jaar zie je de industriële fabriekslamp terug, al dan niet met een iets minder robuust karakter dan vorig jaar. Kies voor een robuuste lamp met bijvoorbeeld een fijn raster, uitgevoerd in luxe zwart metaal in plaats van de natuurlijke kleur van metaal. Hierdoor krijgt de industriële lamp direct een meer luxe uitstraling.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide