7650
Woontrends 2017: bankstellen

Zoals elk jaar heeft ook het komende jaar weer nieuwe trends op het gebied van meubels en interieur. Het is interessant om deze trends ruim op tijd te weten te komen, zodat je daar rekening mee kunt houden. Zoek jij een nieuw bankstel voor nu of voor over een paar maanden? Dan is het verstandig te letten op de trends van 2017. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe bank ook in het nieuwe jaar nog helemaal ‘in’ is. Vormgeving

De vorm van dé bank van 2017 is niet langer strak en modern, maar zachter en gezelliger. We zijn nu vaker op zoek naar manieren om het huis relaxt en warm in te richten. Dit is terug te zien aan het type bankstellen dat in de mode is in 2017: we kiezen voor zachte kussens en een gezellig uiterlijk. Wil je toch graag een strak en modern bankstel? Dan doe je er goed aan om losse kussens erbij te kopen om het geheel wat meer trendy te maken in het nieuwe jaar! www.leenbakker.nl

Kleurgebruik
Naast het standaard zwart, grijs en wit zijn er komend jaar weer nieuwe kleuren trendy. Zo is het hip om een bankstel te hebben in aquamarijn of blauwe of groene tinten. Het is echter ook prima als je bankstel een neutrale kleur hebt, waarna je de kleur toevoegt door middel van kussens of een warme pluizige plaid.

Materiaal
De trend van 2017 vermijdt synthetische stoffen en leer. In plaats daarvan wordt gekozen voor fijne stoffen bekleding van bankstellen. Ook hierin heb je brede keus in verschillende weeftechnieken en kleurstijlen. Kies bijvoorbeeld voor een bank waarin twee tinten in de stof worden gecombineerd, zoals blauw en zwart of grijs en wit. Veen van de banken van Leenbakker zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in elke denkbare stof. Hou je echt niet van een stoffen bankstel? Dan is kunstleer een acceptabel alternatief.

Poten
De moderne bank in 2017 heeft twee keuzes: ofwel de bank heeft geen poten (of onzichtbare poten), ofwel de bank heeft hoge, elegante pootjes. De pootloze variant is vooral geschikt voor klassieke of industriële woonstijlen, de hoge poten passen beter in een Scandinavische, moderne of retro inrichting.

Uiteraard zijn er verschillende typen banken trending in 2017. Het verschil met de woonstijl van dit jaar is niet schokkend groot, al zijn er wel wat verschillen. Daarnaast is het natuurlijk de vraag of deze trends ook daadwerkelijk gaan aanslaan. Hou je van een gokje? Dan kies je voor een hippe gewaagde bank. Speel je liever op safe, dan kies je en wat rustiger modelletje dat toch nog past binnen de moderne stijl banken van 2017. Het hoofdwoord van volgend jaar wordt ‘gezellig’: iets waar steeds meer mensen naar verlangen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners