1218
Woontrend retro look
Gepubliceerd: 17-02-2014 Laatste update: 02-06-2023

Dé woontrend van 2014 is de ‘’retro look’’. Geen moderne en strakke vormen, maar juist een herbeleving van het verleden. De populariteit van de retro look is het afgelopen decennium sterk toegenomen en wordt nog steeds elk jaar populairder. Dit zie je onder andere terug in de beeldende kunst, kleding architectuur, muziek, architectuur maar ook zeker in het interieur.


Producten
De typische kenmerken voor de retro look wat betreft de meubels, zijn de felle kleuren in combinatie met het opmerkelijke design. Bij de loungestoelen kenmerkt dit design zich door de wolle bekleding in combinatie met de hoge, smalle poten van hout. De wollen bekleding zorgt voor een groot comfort bij deze stoelen. De opvallende knopen zijn erg netjes verwerkt in de stoel en het houten frame bestaat uit gelakt massief beukenhout. Een ander voordeel van deze retro stoelen is het feit dat ze weerbestendig zijn.

Bij de salontafel wordt qua design terug verwezen naar de jaren ´50. In deze periode was de niervormige salontafel erg populair. De bijzettafel beschikt over een glanzend groen geëmailleerd tafelblad, wat in deze creatie bijna tot kunst verheven wordt. De ovale vorm van deze bijzettafel zorgt voor een stijlvolle en jonge uitstraling. Al met al is deze tafel een prachtig voorbeeld van moderne vintage en is overigens ook in verschillend kleuren leverbaar.

Het tapijt versterkt de aanwezige retro invloed in deze kamer nog iets meer, dit retro tapijt is met de hand getuft en ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. Het tapijt is in verschillende maten verkrijgbaar en bestaat voor 100% uit wol.

Accessoires
Je kunt ook zien dat er bij deze woonkamer veel accessoires aanwezig zijn, deze zorgen voor een passend geheel en maken het totaalbeeld van je huis compleet. De accessoires zijn vaak weliswaar kleine producten, maar kunnen een grote impact hebben op de sfeer van uw kamer.

Beschikbaarheid
Alle producten op de afbeelding zijn verkrijgbaar op de website van Home24. Hier kun je terecht voor nog veel meer retro producten. Ook kun je hier terecht voor al uw interieur benodigdheden, verlichting, accessoires, tuinmeubelen en natuurlijk ook voor allerlei aanbiedingen. Deze producten kunt u thuis gemakkelijk op het internet bestellen en de producten worden gratis bij je thuis bezorgd.inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide