3025
Interieurtrends zomer 2012
Gepubliceerd: 25-10-2012 Laatste update: 07-04-2022

Zwoel, intiem en nostalgisch: dat is woonmodetrend Bonjour Brigitte, waarbij we Parijs en de Provence begroeten in ons interieur. Let wel: het Parijs en de Provence uit de jaren vijftig en zestig! Deze periode is een belangrijke inspiratiebron, net als Brigitte Bardot. De zwoele en speelse stijl van dit sixties icoon zien we binnenshuis terug. Met rood, roze en zalm en een mix van dessins realiseer je deze knusse, kleurige en speelse sfeer. Waan je, zoals Bardot in 1957, une Parisienne in dit retromoderne interieur met een vleugje folklore.

Foto 1) Kleed Play the Edge via Onstein textiel Agenturen (035-6237337). Pantervel via www.zomersbloemen.nl. Kussen van Jakob Schlaepfer is privé bezit. Bank met borduursels via www.crealbs.blogspot.com. Model: jurk met bloemenprint via www.topvintage.nl.

Un beau mélange

Je kan er niet omheen: de mix van patronen regeert bij woonmodetrend Bonjour Brigitte. Ruitjes, strepen, (retro) bloempatronen en hier en daar een grafisch dessin maken het tot een bonte en levendige eenheid, die zorgt voor een krachtige samenhang. De ogenschijnlijke wanorde van kleuren en patronen is dan ook het resultaat van nauwkeurige co?rdinatie. Blijf trouw aan het modische kleurenpalet, warm en zoet! Integreer verschillende tinten rood en roze en breng accenten aan zalm. Bedwing jezelf vooral niet als het op dessins aankomt en ga voor een uitbundige mélange. More is More!

Woontrend Bonjour Brigitte

Kleed Play the Edge collectie Ege via Onstein textiel agenturen (035-6237337). Bijzettafeltjes van www.ercol.com. Fuchsia Pelican Chair van Finn Juhl via www.onecollection.com. Bloemen en insect via www.zomersbloemen.nl. Bank met borduursels via www.crealbs.blogspot.com.

Mix ruiten, strepen en bloemen onbeheerst en overdadig!

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320441 van www.eijffinger.com. Geblokt gordijn uit de collectie Picknick 6322-2 van www.eijffinger.com. Zalmkleurig gordijn uit de collectie Anjuna 472735 entre douceur et lanquer van www.elitis.fr. Moody Bag van www.hannaernsting.com. Stoel Cyborg Club van Marcel Wanders voor Magis via www.quattro-bnlf.com. Kussen Amala van www.designersguild.com. Model: Spijkerpak van Lee is privé bezit. Bezem van Magis via www.secoff.nl. Pumps van www.vanharen.nl.

Fleurige folklore

De overdaad aan bloempatronen op stoffen en behang geeft woonmodetrend Bonjour Brigitte en folkloristisch tintje. Deze sfeer wordt versterkt door borduursels, breisels en houten retro bijzettafeltjes. Met een felrode kleur zijn ze helemaal van nu! Ook modern design past in deze bonte trend, zoals de nieuwste versie van de Cyborg stoel van Marcel Wanders. In deze stoel combineerde hij riet, een landelijk materiaal, met modern hoogglanzend kunststof. Beide objecten symboliseren de mix van nostalgie en het Nu, die typerend is voor deze woonsfeer.

Nostalgisch maar toch helemaal van nu

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320441 van www.eijffinger.com. Moody Bag van www.hannaernsting.com. Stoel Cyborg Club van Marcel Wanders voor Magis via www.quattro-bnlf.com. Bijzettafeltjes van www.ercol.com. Schaal met bloemen geschilderd door Nathalie l été via www.zomersbloemen.nl. Theedoek en schaaltjes zijn privé bezit.

Petit Paris!

Hoewel je het misschien niet direct zou denken, is woonmodetrend Bonjour Brigitte ook geschikt voor kleine woningen en ruimtes. Met strepen laat je de ruimte langer, breder of hoger lijken. Zoals hier, met het gestreepte behang en de gestreepte en geblokte vloer. Ook de Moody Bag - een nieuw ontwerp van Hanna Ernsting - is kleine huizen welgezind. Met deze slimme en stijlvolle stoelhoes tover je die oude of saaie stoel in een mum van tijd om tot een nieuw en bontgekleurd zitobject! In vrijwel elke woning is een thuiswerkplek te vinden, maar helaas gaan functionaliteit, sfeer en inspiratie zelden hand in hand. De Nederlandse ontwerpster Ineke Hans brengt hier verandering in, met haar vrolijke en functionele Swing-Wing werkplek. Het Wing bureau is voorzien van een gleuf voor het tafelblad, voor extra opbergruimte. De bijpassende Swing stoel heeft een verstelbare rugleuning, voor een optimale houding. Een extra krukje komt in elk interieur van pas en is immer functioneel. Dit exemplaar is zowel een kruk als een poef, vandaar de naam: Kroef. Hij doet het trouwens ook prima als bijzettafel en werd gemaakt van essen en handgeweven stoffen in Friesland, door Klaas Bokma en Lysbeth Leistra.

Woontrend Bonjour Brigitte

Vloer Vintage Color collectie van www.bruynzeelparket.nl. Swing stoel en Wing bureau van www.inekehans.com. Bloemen, insecten aan de wand, bureaulampje, roze boekjes en blauw poefje via www.zomersbloemen.nl. Rose vaasjes en kopje van www.lennekewispelwey.nl. Poef Kroef door Klaas Bokma & Lysbeth Leistra van www.beeldendkonstruktief.nl. Schoenen, tasje, ketting, groen vaasje en fruitschaal zijn privé bezit.

Woontrend Bonjour Brigitte

Vloer Vintage Color collectie van www.bruynzeelparket.nl. Swing stoel en Wing bureau van www.inekehans.com. Bloemen, insecten, bureau lampje, roze boekje via www.zomersbloemen.nl. Roze vaasjes en kopje van www.lennekewispelwey.nl. Poef Kroef door Klaas Bokma & Lysbeth Leistra van www.beeldendkonstruktief.nl.

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Fauteuil Mayflower van www.rochebobois.nl. Roze vaasjes, theepot en kop en schotel van www.lennekewispelwey.nl. Bloemen, pantervel, tafeltje, pop in stoel en lampje via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil van Collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com. Model: Top , 020 3460640, Broekje van Edith & Ella (06 42172139) via agent D, pumps van www.vanharen.nl.

Woon fleurig, knus, speels en uitbundig met woonmodetrend Bonjour Brigitte!

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Bloem, pantervel, tafeltje, pop in stoel via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil van Collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com. Roze vaasjes, theepot, kop en schotel van www.lennekewispelwey.nl. Tas is privé bezit.

Boho bed

Gewaagd en persoonlijk; verzamel allerlei mooie stoffen en verwerkt ze in plaids, lakens, kussens en gordijnen. Bij een bed Ý la Bonjour Brigitte gebruik je de laag-over-laag techniek. Zo krijg je een knusse en kleurige slaapkamer met een bohemian sfeer, die wordt versterkt door een folkloristisch tafeltje en kitsch kandelaar. Bonne nuit!

Woontrend Bonjour Brigitte

Zalmkleurig gordijn uit de collectie Anjuna 472735 entre douceur et lanquer van www.eilitis.fr. Grote gestreepte kussens tegen de muur, unie fuchsia kussens, gebloemde kussens en sprei via www.colorique.com. Geblokte kussens (links) Brera Scacco en (rechts) Brera Quadretto en kussen bloem groot Amrapali (links & rechts) op bed, alles van www.designersguild.com. Paarse sprei van www.hetgroteavontuur.nl. Roze boek via www.zomersbloemen.nl. Bril, kandelaar, kastje en glaasje zijn privé bezit.

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Bloem, tafeltje en lampje via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil uit Collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com. Roze servies van www.lennekewispelwey.nl. Model: Pakje met stippen via www.topvintage.nl.

Woontrend Bonjour Brigitte

Behang uit de collectie Stripes Only 320436 van www.eijffinger.com. Fauteuil Mayflower van www.rochebobois.nl. IJ hanglamp in rood via www.illum.nl. Roze vaasjes, theepot, kop en schotel van www.lennekewispelwey.nl. Bloemen, pantervel, tafeltje, pop in stoel en lampje via www.zomersbloemen.nl. Stof grijze fauteuil van Collectie Alhambra, Ribbon artikelnr. 197-7005 kleur 0 via www.eijffinger.com.

Bonjour Brigitte in 5 stappen

1.Kleuren:

Het kleurenpalet is warm en zoet, met verschillende tinten rood, roze en accenten in zalm. Deze kleurcodering is belangrijk voor de eenheid.

inspiratiebrochures1.png

2. Vormen:

Retrovormen worden afgewisseld met geometrische belijning en zelfs antieke krulvormen in een vintage kastje of tafelpoot die, subtiel toegepast, weer mogen!

3. Meubilair:

Eenvoudig meubilair, oude houten stoelen en tweedehands tafeltjes worden gecombineerd met bijzondere fauteuils en designobjecten met markante vormen, zoals een zitobject in de vorm van een bloem.

4. Accessoires:

Porselein, retro aardewerk, handbeschilderde borden, kitsch, bloemstillevens en borduursels: alles voor een fleurig geheel, met een folkloristische twist.

5. Textiel:

Hoe meer zachte materialen hoe beter, het liefst met prachtige prints! Kies voor plaids, dekens, vloerkleden, kussens, tafellinnen en gordijnen in meerdere dessins: van bloempatronen tot strepen, ruiten en polkadots.

Woontrend Bonjour Brigitte

Kleed Play the Edge collectie Ege via Onstein textiel Agenturen (035-6237337). Bijzettafeltjes van www.ercol.com. Fuchsia Pelican Chair van Finn Juhl via www.onecollection.com. Bloemen en insect via www.zomersbloemen.nl. Foto aan de muur van fotograaf Carmen Kemmink, met styling van Inge de Lange. Groen vaasje en lamp zijn privé bezit. Model: Jurkje van Rinascimento (020-3460640), pumps van www.vanharen.nl.

Productie & Styling: Monique van der Reijden, Joyce de Haas

Fotografie: Paul Bakker

Styling mode: Inge de Lange

Haar & make-up: Corinne van der Heijden

Model: Anke Jabroer

Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen

Met dank aan: Dutch Style Company, Zomers bloemen

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide