2495
Woontrend Energy
Gepubliceerd: 12-09-2012 Laatste update: 26-04-2017

In de interieurtrend Energy van het Perscentrum Wonen draait het allemaal om warmte: richt je dagelijkse woonomgeving in met dingen die warmte suggereren of ook daadwerkelijk uitstralen en het geeft je vanzelf nieuwe energie. Wat is er nu heerlijker op een gure winterdag, dan thuiskomen in een huis dat fungeert als een prettig warm nest.

Woontrends Energy

Fotografie Alexander van Berge. Productie & styling Marianne van Dodewaard.

Fauteuil Bohemian van Patricia Urquiola voor Moroso, tapijt van Edward van Vliet, los geweven plaid van Missoni en geruit kussen (in de stoel): www.covanderhorst.nl. Met rood lak beklede side table en kruk, daarop notitieboekjes en schemerlampje van Tom Dixon: www.frozenfountain.nl.

Kamerscherm van Charles en Ray Eames: www.vitra.com. Rood kussen (op voorgrond) en daarop de geruite stof Aspen, beide van Nobilis: www.wva.nl. Geslepen wijnglas: www.klevering.nl.

Warmte en comfort
Warmte en behaaglijkheid zitten hem in de materialen, de kleuren maar ook in de vormgeving van meubels en interieuraccessoires. In de Woonmodetrend Energy zijn veel designers gericht op een bijzondere mengeling van oude tradities en nieuwe vormen. Er zijn bijvoorbeeld weer veel meubels gecapitonneerd a la de klassieke Chesterfield banken en fauteuils. Dit is toegepast in leer en in zachte stoffen zoals velours. Patricia Urquiola ontwierp voor Moroso een serie bijzondere zitmeubels onder de titel Bohemian. Daarin combineert zij gecapitonneerd leer met zacht velours en langharige breisels voor kussens. Voeg daar een aantal verschillende handgemaakte ruige tapijten aan toe en de sfeer is compleet: behaaglijk, gezellig, comfortabel en ongedwongen. Het beeld dringt zich op van een excentriek Engels landhuis vol antiek, open haarden en een beetje slordige landlord in een dikke trui met een glas whisky in de hand en een hond aan zijn voeten (en dat allemaal binnen het kader van het hedendaags design).

Woontrends Energy

Fotografie Alexander van Berge. Productie & styling Marianne van Dodewaard. Eetkamerstoel Kekke van Piet Boon: www.pietboon.nl. Wollen stof met Schotse ruit, de Bedgebury Plaid van Ralph Lauren: www.wva.nl. Grof gebreide kabeltrui en tas uit imitatie bont van United Colors of Benetton. Lak pumps van Clarks: T 020-4197576. De achterwand is in twee richtingen geschilderd met de Shades - muurverf, Stuuk Rustiek van Histor. De touwlamp met 10 meter snoer is een nieuw ontwerp van Christien Meindertsma, op de achtergrond een krukje uit kurk van Jasper Morrison, tapijt uit 100% alpacawol, alledrie The Frozen Fountain: T 020-6229375. Rond salontafeltje Kaat van Piet Boon: www.covanderhorst.nl.

Design en tradities
De combinatie van eigentijdse vormgeving met klassieke ingrediënten is een aantrekkelijk uitgangspunt voor het warme en winterse Energy interieur. Karakteristieke materialen als Engelse tweeds, Schotse ruiten, grove breisels, Perzische tapijten en harig mohair zijn voortreffelijke sfeermakers. Voeg daar bij: gecapitonneerd leer a la Chesterfield, doorgestikt leer a la Chanel, terracotta, hout, kurk, touw, messing en warme kleuren bruin, oker, roest en rood en het wintergevoel is compleet. Kaarslicht en een knapperend haardvuur doen de rest. Voor iedereen die geen open haard bezit: er zijn talloze losse haarden en haardjes te koop die op speciale brandstof branden waarvoor geen schoorsteen nodig is. Romantisch in de vlammen staren is dus overal mogelijk: alleen het geluid moet je er bij denken.

Woontrends Energy

Fotografie Alexander van Berge. Productie & styling Marianne van Dodewaard. Tweepersoons tafeltje Choise: www.arco.nl. Kunststof stoeltje Vegetal, een nieuw ontwerp van de broers Bouroullec: Vitra Nederland T 020-5174444. Kunststof bollamp met koperglans van Tom Dixon, stalen kapstok van Ineke Hans, pottenbakkersservies in natuurlijke kleikleuren van Atelier NL, rode kan en beker uit de B-Set van Hella Jongerius, oranje mohair plaid: alles www.frozenfountain.nl. Tafelhaardje de Fireplace van Iikka Suppanen: Iittala T 0162-488188. Tapijt Patchwork Decolorized Carpet van Carpets Reloaded: Wilhelmine van Aerssen Agenturen T 020-6405060.

Keuken
Gezellig samen koken en eten is natuurlijk 4 jaargetijden lang heerlijk, maar bij het winter gevoel speelt de keuken een extra rol. Om in stijl te blijven, koken we in traditionele pannen van koper of gietijzer. We staan zorgvuldig te hakken en snijden om klassieke stoofpotten en maaltijdsoepen te creëren; Energy food. Terwijl al dit heerlijks eindeloos staat te sudderen op een laag pitje, is er tijd genoeg voor bijvoorbeeld een ouderwets spelletje Monopoly of een potje sjoelen in de enige echte designsjoelbak ter wereld, die van Piet Hein Eek.

Woontrends Energy

Fotografie Alexander van Berge. Productie & styling Marianne van Dodewaard. RVS kookeiland van Arclinea www.arclinea.it. Hoge bartafel Woody en kast Babel uit berken multiplex, ontwerpen van Studio Parade: Spectrum T 073-6911642. Oranje barkrukken van Atelier van Lieshout: www.vantellingen.nl. Koperen pannen van Mauviel, oranje geëmailleerde gietijzeren pan van Le Creuset, pollepels, spaan, garde, haken en vleeshamer: www.duikelman.nl. Terracotta waterkaraf en helemaal links de slowcooker van Royal VKB, fotolijstjes uit sloophout en oranje kinderbeker Domoor met twee oren: alles www.frozenfountain.nl. In de kast: oranje glaswerk van Pols Potten www.polspotten.nl. Oranje serviesgoed van Dibbern en op tafel dubbelwandige glazen van Bodum: &Klevering www.klevering.nl. Wit serviesgoed: Ikea 365. Op tafel leren onderborden van B-Home, zwarte borden met karpermotief van Driade en bamboe-bestek van Sabre: Mek T 020-6381265.

Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide