1606
Woontrend kweekvijver
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 26-04-2017

Belangrijk trendnieuws voor de woonmode winter 2008-2009 is de opkomst van de stadsnomade. In samenwerking met Perscentrum Wonen zijn de stylistes van 101 Woonideeën op zoek gegaan naar het laatste nieuws voor de woonmode voor deze winter.

De stadsnomade

De stijl van de stadsnomade is een mix van stad en natuur, het buitengevoel gecombineerd met het stadsleven en andersom. Producten en inrichting stralen tijdelijkheid uit, alsof je ieder moment kunt of wilt verkassen. Zo passen een keuken op schragen en een in te klappen en verrijdbare ladekast perfect in het huis van de stadsnomade. Creëer in je stadse appartement een binnentuin met een minituinstoel of roep in een groene omgeving het stadsgevoel op met graffitibehang of met een plaid met een stadsplattegrond. Zo ervaar je thuis in de stad de vrijheid van het buitenleven en in je huis buiten het stadsleven, het hele jaar door.

Fantasie

Het interieur moet vooral niet te bedacht zijn. Niet alles hoeft qua dessin en kleur perfect bij elkaar te passen, er mogen dissonanten en tegenstellingen zijn. Combineer oud en nieuw en gebruik je eigen fantasie! Producten en materialen zijn basic en functioneel. Ze hebben een zekere stoerheid en zijn geïnspireerd op de natuur of juist op de industrie of het rauwe van de stad. Ook hergebruik speelt een belangrijke rol. Het zijn vooral de jonge ontwerpers die op deze manier werken, waardoor deze stijl echt bij de woonmode trend Kweekvijver past.

Inpakken & wegwezen

Een vakkenkast voor de stadsnomade: neem mee wat je dierbaar is en voel je daardoor overal thuis. Of maak een kast die als een koffer dicht te klappen en verrijdbaar is. Voor het ultieme nomade gevoel thuis.

Stylingtip

Improviseren hoort echt bij deze stijl. Spontaniteit en toeval zijn erg belangrijk. De producten zien eruit alsof er ontworpen is met dat wat voorhanden was, bijvoorbeeld een tuinslang of looplamp. Ook vormentaal past daarbij, zoals de barbecue/vuurkorf Barrel, die lijkt op een oliedrum.Annet Niterink, hoofdredacteur 101 Woonideeën over Kweekvijver:

Alles mag, niets moet. In de woonmode trend Kweekvijver is dat de basis voor de inrichting. Daarmee vang je het wonen als stadsnomade. Meubels die je binnen gebruikt, kunnen ook naar buiten en vice versa. Een bureau kan ook dienen als keukenblok en waarom zou je geen kast maken die net zo mobiel is als een koffer, zodat je altijd al je spullen bij de hand hebt? Geen statisch interieur maar een leefomgeving die past bij je stemming of bestemming van die dag. Eigenlijk net zoals je geregeld andere kleren aantrekt, kledingstukken weer anders combineert en je kleedt naar het weer van de dag.

*Bij aankopen op interieur gebied is het verstandig te checken of de woonwinkel cbqw erkend is. Dit bied extra zekerheden . Zoals veilig aanbetaling extra product garantie en een onafhankelijke klacht afhandeling. De CBW erkende woonwinkel herkien aan de sticker op de deur.

Bron: Perscentrum wonen


inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide