2160
Woontrend avontuur
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 26-04-2017

De nieuwe landelijke woonstijl zien we tot leven komen in de woonmode trend Avontuur. Dit interieur verrast door ecologisch verantwoord design.

In samenwerking met Perscentrum Wonen geeft Monique Wiemeyer van VT Wonen haar visie op het interieur voor deze winter: “Het boerenleven is de inspiratiebron voor deze avontuurlijke woonsfeer waarin het handgemaakte, het unieke en de perfectie van de imperfectie beeldbepalend is. Objecten vertellen in dit interieur hun eigen verhaal. In het landelijke interieur zien we een zee van grijstinten in combinatie met de trendkleur indigo. Met jeansstof en vintage elementen maak je dit tijdloze interieur eigentijds. De nonchalante inrichting geeft de creatieve smaak van de bewoners prijs.”

Handgemaakt
Gespot op de interieurbeurs in Milaan: ecologisch verantwoord design. Geen strakke, perfecte vormen, maar unieke meubels en accessoires van natuurlijke materialen waarin de mensenhand zichtbaar is. Versterk dit authentieke effect met indigo- en grijstinten, beton, etnische elementen en verweert hout.

Rechtstreeks uit de natuur
We hebben steeds meer behoefte ons te omringen met bijzondere, unieke meubels en objecten. Geen massaproductie, maar met de hand gemaakte exemplaren die allemaal net even anders zijn. Nederlandse ontwerpers zijn sterk in handmade design. Het verhaal en de zichtbare vingerafdruk van de ontwerper maken een object uniek.

Om te koesteren: een kommetje met een deuk, een onregelmatig gehaakt kleed, een ietwat kromme lepel. Of het nu gaat om objecten van hout, metaal of wol, alles heeft een minimale dosis imperfectie meegekregen.

Handvaardigheid
We verlangen naar puur en landelijk wonen. Inspiratiebron is het boerenlandleven van vroeger, maar met een eigentijds gevoel. De materialen zijn stevig en natuurlijk. Met veel hout, beton, wol, canvas en handvervaardigde indigostoffen. Ook structuren spelen een grote rol: reliëf, mat en glans wisselen elkaar af. Kernwoorden? Puur, stoer, landelijk en authentiek.

Een open haard is de ultieme sfeermaker. Voor de nieuwe elektrische open haard met afstandsbediening van Piet Hein Eek is een rookkanaal niet meer nodig. De schommelstoel mag natuurlijk niet ontbreken in de nieuwe landelijke woonstijl, het betonbehang geeft de ruimte een moderne, robuuste uitstraling.Mooi idee
Deze schouderhoge(!) ladekast van Lotte van Laatum is gemaakt van iepenhout. De iep die voor deze kast is gebruikt, werd in 1999 in Kloosterzande gekapt vanwege de iepenziekte. Het ontwerp van de kast verwijst naar de vorm van de boom, taps toelopend en met dezelfde breedte als een grote boom op borsthoogte.

*Bij aankopen op interieur gebied is het verstandig te checken of de woonwinkel CBW erkend is. Dit biedt extra zekerheden. Zoals een veilige aanbetaling, extra product garantie en een onafhankelijke klachten afhandeling. De CBW erkende woonwinkel herken je aan de sticker op de deur.

Oude houten delen en raam, Schijf.www.schijf.nl

Schuimmatras op maat gemaakt, ABC SchuimPlasticHuis, 020-6646452

Donkerblauwe katoenen stof, Mighty CE5014/053,www.mighty.nl

Grijze stof CH1234/054 Next New Denim ,Chivasso, www.chivasso.nl
Muurverf mat DK Lead nr. 118 van The Little Greene  via De Ru, www.deruverfenbehang.nl
Grijs rond gehaakt vloerkleed, Ø 180 cm ,Heins Home, www.heinshome.nl
Rond vloerkleed met een geknoopt bloemmotief Medallion, Ø 180 cm ,Floor To Heaven, www.floortoheaven.com
Bijzettafel in notenhout, Ø 50 cm, uit de Grey collectie van Gervasoni  via Linéale, www.lineale.nl
Grote gehaakte poef en poef op pootjes van Ineke Visser via Heins Home, www.heinshome.nl
Metalen stoel, At Home,www.at-home.nl

Hanglamp Stout van Tom Dixon van geklopt metaal ,The Frozen Fountain, www.frozenfountain.nl
Grote verroeste kan ,Urban Picnic, www.urbanpicnic.net

Schilderij met wit huis van Wietse Jellema  via WonderWood, www.wonderwood.nl
Grote lepel , Aarde Werelds Wonen, 020-4233210

Lantaarn en blauwe fles ,Combitex, www.com-anders.nl
Aardewerk kan uit de collectie Vaetwerk van Maaike Roozenburg, via Moooi, www.moooi.nl
Theebeker en set van 5 lepels ,Vivian Hann, www.nlstreets.nl
Theepotje van de kringloopwinkel

Styling Cleo Scheulderman, Susanne Kennedy (assistentie) * Fotografie Jeroen van der Spek, * M.m.v. Meta Poulain (realisatie zelfmaakkussen en zitting bank)

De zelfgemaakte bank in de nis bestaat uit een verhoging met een op maat gesneden schuimmatras. Het matras en de kussens zijn bekleed met donkerblauwe stof; de kleine kussens met indigostoffen uit Mali zorgen voor een etnisch gevoel

Bron: Perscentrum wonen


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide