6052
London Designfestival
Gepubliceerd: 01-08-2017 Laatste update: 06-12-2023

Als jij een liefhebber bent van design, innovatie en creativiteit, dan staat het London Design Festival vast al met dikke stift in je agenda gemarkeerd. Nog niet? Dan ben je na het lezen van dit artikel absoluut overtuigd. Pak je planner er maar vast bij!

Wanneer het London Design Festival plaatsvindt

De wereld van design verandert voortdurend, en één keer per jaar wordt Londen hét epicentrum van alle nieuwste ontwikkelingen. Het London Design Festival wordt elk jaar in september gehouden, verspreid over negen dagen. Negen dagen waarin jij je kunt verliezen in de wonderlijke wereld van design.

Wat er te beleven valt op het London Design Festival

Verveel je geen moment! Van interactieve installaties tot inspirerende lezingen en van boeiende workshops tot exposities van wereldklasse. Op het London Design Festival is er voor elk wat wils.

 • Inspirerende installaties: Overal in de stad vind je tijdelijke kunstwerken die je uitdagen, vermaken en inspireren. Van monumentale sculpturen tot verlichte wonderen, de installaties zijn vaak een lust voor het oog.

 • Boeiende lezingen: Hoor van de experts. Laat je inspireren door de grootste namen uit de designwereld en kom meer te weten over de nieuwste trends en inzichten.

 • Workshops: Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? Er zijn talloze workshops waar je zelf aan de slag kunt, van het maken van je eigen meubelstuk tot het ontwerpen van sieraden.

 • Designmarkten: Koop unieke stukken rechtstreeks van ontwerpers, variërend van huisdecoraties tot modeaccessoires.

Waar het London Design Festival te vinden is

Je zou kunnen denken dat zo'n groots evenement op één plek te vinden is, maar niets is minder waar. Het hele centrum van Londen verandert in één groot designfeest. Er zijn echter een paar belangrijke hotspots die je absoluut niet mag missen:

 • The Victoria and Albert Museum: Dit museum wordt de thuisbasis van het festival en biedt een breed scala aan tentoonstellingen en evenementen.

 • Design Districts: Gebieden zoals Shoreditch, Brixton en Clerkenwell transformeren tot bruisende designbuurten waar je lokale en internationale talenten kunt ontdekken.

 • Design Routes: Deze speciaal uitgestippelde routes leiden je door verschillende delen van de stad, waarbij je de beste designs kunt ontdekken.

Voor wie het London Design Festival bedoeld is

Denk je dat dit alleen iets is voor designprofessionals? Think again! Het London Design Festival is er voor iedereen. Of je nu een binnenhuisarchitect, kunstenaar, student, of gewoon iemand bent die houdt van mooie dingen – je zult je hier zeker thuis voelen. De mix van evenementen zorgt ervoor dat er voor elke interesse en leeftijdsgroep wel iets te beleven is.

Praktische tips voor je bezoek aan het London Design Festival

 1. Plan vooruit: Het festival heeft zoveel te bieden dat je het beste van tevoren kunt uitstippelen wat je wilt zien.

 2. Draag comfortabele schoenen: Je zult veel lopen, dus zorg voor goede schoenen.

 3. Download de officiële app: Deze app geeft je alle informatie die je nodig hebt, inclusief kaarten, evenementen en tijdschema's.

 4. Wees flexibel: Je zult ongetwijfeld iets tegenkomen dat niet op je lijstje stond, maar absoluut de moeite waard is.

 5. Neem een herbruikbare waterfles mee: Blijf gehydrateerd terwijl je de stad doorkruist.

 6. Begin vroeg: Vooral de populaire evenementen kunnen druk worden, dus probeer ze vroeg in de dag te bezoeken.

Klaar voor een diepe duik in de wereld van design? Het London Design Festival wacht op jou. Laat je inspireren, verrassen en bovenal geniet van alles wat dit prachtige evenement te bieden heeft!

Voor meer informatie bezoek je de website van het London Design Festival