7217
Paris Designweek
Gepubliceerd: 31-07-2017 Laatste update: 06-12-2023

Ben je een fan van creativiteit, innovatie en design? Dan mag je Paris Design Week absoluut niet aan je voorbij laten gaan. In de lichtstad Parijs wordt jaarlijks dit designevenement georganiseerd dat barst van de inspiratie, trends en adembenemende kunstwerken. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt? Lees snel verder!

Paris Design Week data: wanneer moet je in Parijs zijn?

Allereerst, wanneer wordt deze spectaculaire week gehouden? Paris Design Week vindt meestal plaats in september. Exacte data kunnen elk jaar een beetje variëren, dus houd de officiële website in de gaten voor de meest actuele informatie. Maar één ding is zeker: Parijs is in deze week nog meer dan anders de place to be voor designliefhebbers van over de hele wereld.

Wat te doen tijdens Paris Design Week: van exposities tot workshops

Het maakt niet uit of je een professional, student of gewoon een enthousiaste liefhebber bent, tijdens Paris Design Week valt er voor iedereen iets te beleven. Een greep uit het aanbod:

inspiratiebrochures1.png

  1. Exposities: Talloze galerijen, musea en tijdelijke pop-up locaties stellen hun deuren open voor het publiek. Je wordt getrakteerd op een mix van gevestigde namen en aanstormende talenten. Het is de perfecte kans om je te laten inspireren en wellicht zelfs een uniek stuk aan te schaffen.
  2. Workshops: Wil je zelf de handen uit de mouwen steken? Dat kan! Verschillende ontwerpers en kunstenaars bieden workshops aan waarbij je zelf aan de slag gaat.
  3. Lezingen: Grote namen uit de designwereld komen hun kennis en ervaring delen. Dit is je kans om dieper in de wereld van design te duiken en je kennis te verbreden.
  4. Netwerkevenementen: Voor professionals zijn er diverse gelegenheden om te netwerken. Wie weet loop je jouw toekomstige zakenpartner, klant of mentor wel tegen het lijf!

Locaties van Paris Design Week: Parijs op zijn best

Paris Design Week wordt niet op één vaste locatie gehouden. De hele stad verandert in een bruisend designwalhalla. Van het Marais district tot Saint-Germain-des-Prés, overal kom je wel iets tegen dat met het evenement te maken heeft. Tip: schaf een plattegrond aan (vaak verkrijgbaar bij de officiële informatiepunten) zodat je precies weet waar je moet zijn.

Voor wie is Paris Design Week: is het iets voor jou?

Kort en bondig: ja! Paris Design Week is er voor iedereen. Of je nu in de designbranche werkt, studeert of gewoon een enorme liefhebber bent, deze week heeft voor ieder wat wils. Professionals kunnen hun netwerk uitbreiden, studenten kunnen leren van de besten in het vak en liefhebbers kunnen zich simpelweg vergapen aan al het moois.

Praktische tips voor jouw bezoek aan Paris Design Week

Om je bezoek aan Paris Design Week zo soepel en plezierig mogelijk te laten verlopen, hebben we een paar praktische tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Plan vooruit: De week kan overweldigend zijn met zoveel evenementen en exposities. Bekijk van tevoren het programma en stel een lijstje op met jouw must-sees.
  2. Draag comfortabele schoenen: Je gaat veel lopen! Zorg dus voor comfy schoeisel.
  3. Reserveer op tijd: Voor sommige evenementen, zoals workshops en lezingen, moet je je van tevoren inschrijven. Wees er op tijd bij om teleurstelling te voorkomen.
  4. Maak gebruik van het openbaar vervoer: Parijs is berucht om zijn verkeer. De metro en de bus zijn vaak sneller én je hoeft je geen zorgen te maken over parkeren.
  5. Geniet van de stad: Combineer je bezoek aan Paris Design Week met het ontdekken van de prachtige stad. Parijs heeft zoveel meer te bieden dan alleen het designevenement.

Nu ben je helemaal klaar voor jouw bezoek aan Paris Design Week! Pak je agenda, blok die week in september en laat je inspireren door de wereld van design in het hart van Parijs. Veel plezier!

Voor meer informatie bekijk de website van de Paris Design Week