2915
Helsinki Designweek
Gepubliceerd: 31-07-2017 Laatste update: 06-12-2023

De Helsinki designweek is het allergrootste designfestival in Scandinavie. Naast design, wonen en architectuur vind je er ook mode en veel van de Scandinavische cultuur. Door de gehele stad vinden er meer dan 250 evenementen plaats.

Je hebt vast wel eens gehoord van de Helsinki Design Week, maar weet je ook wat het precies inhoudt? Als je een liefhebber bent van design en cultuur, dan is dit evenement echt iets voor jou. In dit artikel vertel ik je alles over deze boeiende week in de designhoofdstad van Finland. Zet je schrap voor een dosis inspiratie!

Wat is de Helsinki Design Week?

Helsinki Design Week is het grootste designevenement in Noord-Europa. Het biedt een podium voor het beste op het gebied van mode, architectuur, stedelijke cultuur en moderne kunst. Maar het is meer dan alleen een beurs; het is een feest van creativiteit en innovatie. En wat het nog mooier maakt, is dat dit alles plaatsvindt in de schilderachtige setting van Helsinki, een stad die bekend staat om haar unieke combinatie van traditie en moderniteit.

Wanneer wordt de Helsinki Design Week gehouden?

De Helsinki Design Week vindt elk jaar plaats in september. De exacte data kunnen variëren, maar je kunt erop rekenen dat de hele stad gedurende deze week in het teken staat van design. Als je erover denkt om te gaan, is het raadzaam om je reis ruim van tevoren te plannen om er zeker van te zijn dat je niets mist.

Waar wordt de Helsinki Design Week gehouden?

Helsinki is een stad van diversiteit, en dat zie je terug in de locaties van de Design Week. Het evenement wordt verspreid over de hele stad gehouden, van gevestigde musea en galerieën tot openbare ruimtes en pop-up locaties. Een van de meest iconische plekken is het Design District, waar je kunt dwalen tussen boetieks, ateliers en tentoonstellingen. Maar vergeet ook de andere wijken niet, want overal in de stad vind je verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden.

Voor wie is de Helsinki Design Week?

Je hoeft geen designer te zijn om van de Helsinki Design Week te genieten. Of je nu een professional bent, een student, of gewoon iemand die nieuwsgierig is naar design, er is voor elk wat wils. Voor professionals biedt het evenement een kans om te netwerken, nieuwe trends te spotten en inspiratie op te doen. Voor nieuwkomers is het een geweldige introductie tot de wereld van design. En als je gewoon op zoek bent naar iets leuks om te doen, dan zul je zeker niet teleurgesteld worden door het aanbod van workshops, lezingen, feesten en nog veel meer.

Praktische tips voor je bezoek aan de Helsinki Design Week

  1. Plan vooruit: Zoals eerder vermeld, is het raadzaam om je reis van tevoren te plannen. Check de officiële website voor het volledige programma en maak een lijst van de evenementen die je niet wilt missen.
  2. Draag comfortabele schoenen: Je zult veel lopen, dus zorg ervoor dat je schoenen draagt waarin je je prettig voelt.
  3. Gebruik het openbaar vervoer: Helsinki heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem. Maak er gebruik van om van de ene locatie naar de andere te reizen.
  4. Houd rekening met het weer: September kan in Helsinki nogal wisselvallig zijn. Neem een paraplu mee en kleed je in lagen, zodat je gemakkelijk kunt aanpassen aan de veranderende weersomstandigheden.
  5. Praat met locals: Finnen zijn trots op hun designcultuur. Maak een praatje en krijg aanbevelingen voor plaatsen die niet op de officiële agenda staan.
  6. Geniet van de lokale keuken: Maak van de gelegenheid gebruik om de Finse keuken te proeven. Van traditionele gerechten tot moderne fusion, er is voor ieder wat wils.

In conclusie, de Helsinki Design Week is een evenement dat je niet wilt missen. Het biedt een unieke kans om je onder te dompelen in de wereld van design, en dit alles tegen de achtergrond van een van de meest dynamische en inspirerende steden ter wereld. Pak je koffer en bereid je voor op een onvergetelijke ervaring!

Wil je meer informatie over de exacte data en tijden kijk dan op de website.