5674
Dutch Design Week
Gepubliceerd: 12-05-2017 Laatste update: 06-12-2023

Ben je klaar voor een dosis inspiratie, creativiteit en innovatie? Pak dan je agenda en noteer de volgende belangrijke week: de Dutch Designweek (DDW) in Eindhoven. Dit jaarlijkse evenement is een must-visit voor iedereen die geïnteresseerd is in design, kunst en cultuur. Maar wat maakt de DDW zo speciaal? En wat is er allemaal te doen? Dat ontdek je hier!

De charme van de Dutch Designweek: wanneer en waar

De DDW wordt elk jaar gehouden in oktober, verspreid over negen dagen. Eindhoven, vaak beschouwd als het hart van design in Nederland, is de trotse gaststad. De evenementen vinden plaats op verschillende locaties door de hele stad. Van indrukwekkende industriële panden tot intieme studio's en levendige pleinen; de hele stad ademt design tijdens deze week.

DDW hoogtepunten: dit mag je niet missen

Tijdens de DDW kom je ogen en oren tekort. Hier zijn enkele hoogtepunten die je absoluut moet checken:

inspiratiebrochures1.png

  1. Exposities van opkomende designers: Maak kennis met het talent van morgen. Deze jonge ontwerpers geven je een kijkje in hun creatieve geest en delen hun visie op de toekomst van design.

  2. Interactieve workshops: Altijd al willen weten hoe het is om zelf designer te zijn? Dit is je kans! Doe mee aan een van de vele workshops en ga zelf aan de slag.

  3. Lezingen van gevestigde namen: Laat je inspireren door de verhalen van succesvolle designers die hun kennis en ervaringen met je delen.

  4. DDW Music: De DDW is meer dan alleen design. Elke avond zijn er optredens van opkomende muzikanten en bands. Een perfecte manier om je dag af te sluiten.

Voor wie is de DDW bedoeld?

De DDW is er voor iedereen! Of je nu een doorgewinterde designliefhebber bent, een professional in de branche, of gewoon nieuwsgierig naar de nieuwste trends en innovaties; er is voor elk wat wils. Studenten, families, ondernemers; iedereen is welkom om de magie van de DDW te ervaren.

DDW route: verken Eindhoven op z'n best

Hoewel de DDW op verschillende locaties in de stad wordt gehouden, is alles goed bereikbaar. Veel bezoekers kiezen ervoor om een fiets te huren en op deze typisch Nederlandse manier de verschillende hotspots te verkennen. Er zijn speciale DDW-fietsroutes beschikbaar die je langs alle must-see locaties leiden. Maar ook te voet of met het openbaar vervoer kun je prima uit de voeten.

Praktische tips voor je bezoek aan de DDW

  1. Plan vooruit: De DDW heeft zo veel te bieden dat het slim is om vooraf een planning te maken. Bekijk het programma online en markeer de evenementen die je niet wilt missen.

  2. Kleed je comfortabel: Je zult veel lopen, dus draag comfortabele schoenen en neem eventueel een rugzak mee voor alle goodies die je onderweg tegenkomt.

  3. Stay connected: Volg de DDW op social media voor real-time updates en deel je eigen ervaringen met de hashtag #DDWEindhoven.

  4. Reserveer op tijd: Voor sommige workshops of lezingen is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wil je erbij zijn? Zorg dan dat je op tijd reserveert.

  5. Geniet van de lokale cuisine: Eindhoven heeft een bruisend culinair aanbod. Neem een pauze van alle designinspiratie en trakteer jezelf op een heerlijke maaltijd of drankje in een van de vele gezellige eet- en drinkgelegenheden.

Ben je klaar om ondergedompeld te worden in de wereld van design? De Dutch Designweek Eindhoven wacht op je. Een week vol inspiratie, innovatie en interactie. Zien we je daar?

Bekijk de website https://ddw.nl/nl/home voor de laatste informatie


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide