5608
Vloerglijders: een kleine ingreep, een groot resultaat
Gepubliceerd: 24-11-2019

Als je op zoek gaat naar een nieuwe eetkamerstoelen of schattig bijzettafeltje, denk je niet gauw aan toebehoren als vloerglijders. Toch zijn deze vloerglijders een belangrijk onderdeel van het onderhouden van je interieur. Je wilt natuurlijk niet dat je mooie vloer krassen krijgt of dat je elke dag ontzettend voorzichtig je stoel moet aanschuiven na het ontbijt. Je huis is er om in geleefd te worden: gelukkig kan dat naar hartelust na het plaatsen van vloergeleiders.Bescherm je vloer
Of je nu een gietvloer hebt, authentieke houten planken op je vloer liggen of als je net nieuw laminaat hebt geplaatst: je wilt niet dat je vloer beschadigt door dagelijkse handelingen, zoals het neerploffen op je bank of het verschuiven van de kinderstoel. Bescherm je vloer daarom met vloerglijders. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, zodat jij je vloer zo mooi mogelijk kunt houden. Je monteert deze vloerglijders op de plek waar je meubel de grond raakt. Denk bijvoorbeeld aan de wat bekendere viltjes, die een zacht laagje vormen tussen je stoel, bank of fauteuil en je vloer, of aan meubelwieltjes die krassen op je vloer kunnen voorkomen.

meubelwiel-inline-50-mm-zwart-met-zacht-loopvlak-m.jpg

Een zeer breed assortiment
Een set passende vloerglijders vinden is gelukkig een fluitje van een cent, de keuze is namelijk reuze. Voor elk soort stoel is er wel een goede oplossing te vinden: denk aan als viltglijders voor een stoel met een buisframe, meubelwieltjes voor dat leuke bijzettafeltje die je op de kop tikte bij de rommelmarkt en stoelpootdoppen als glijders van teflon voor houten poten of doppen voor ronde stalen poten. Ook voor tuinstoelen en verschillende soorten banken kun je een vloerglijder vinden – net als voor bijzondere designstoelen. Zo bescherm jij je vloer én je unieke stoel.

inspiratiebrochures1.png

klem-glijder-voor-buisframes.jpg

In een handomdraai geregeld
Gelukkig hoeft het beschermen van je vloer met vloerglijders helemaal niet moeilijk te zijn. Het monteren kost maar weinig moeite, helemaal als je speciaal gereedschap gebruikt, zoals een rubberen hamer of een popnageltang. Heb je twee linkerhanden en is klussen – hoe gemakkelijk ook – gewoon echt niet je ding? Er bestaan viltjes die zelfklevend zijn, zodat je ze alleen als een stickertje op de stoelpoot hoeft te plakken. Er zijn ook vloerglijders waarvan je alleen het viltje hoeft te vervangen. Zo hoef jij je buurman, vriendin of vader maar één keertje lief aan te kijken voor het monteren. Dat scheelt weer!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide