595
Vloeren verwijderen? Zo pak je dat aan!
Gepubliceerd: 02-02-2023

Een nieuwe vloer uitzoeken is een super leuke bezigheid, maar vloeren verwijderen vaak niet. Vandaag de dag zijn er vele opties op de markt. Van de welbekende laminaatvloer tot traditioneel tapijt, vloeren zijn er in alle soorten en maten. Maar voordat het prachtige resultaat zichtbaar is, is er eerst nog wel een ander klusje nodig wat iets minder populair is. Namelijk het eerder genoemde verwijderen van de vloer.

Dit is vaak een pittige klus, zeker in oude huizen. De vloeren van vroeger zaten vastgelijmd op de grond, wat ervoor zorgt dat het verwijderen van de vloer een zware klus is. Hoe je dit effectief aanpakt en waarom het belangrijk is? Lees snel verder.

Waarom de vloer goed verwijderen?

Een vloer goed verwijderen vormt de basis voor het resultaat van je nieuwe vloer. Wanneer je een vloer niet goed en grondig verwijdert, zul je dit altijd terugzien in het resultaat. Ook kan het niet goed verwijderen van je vloer invloed hebben op zaken als de aanleg van vloerverwarming en isolatie. Wanneer je vloer voorzien is van kliklaminaat kun je dit eenvoudig zelf verwijderen, maar wanneer de vloer vastgelijmd zit of vastgeniet dan is het aan te raden de vloer te laten verwijderen door een professional. Zij gebruiken bij het verwijderen van een vloer een zogenaamd stripmachine, hiermee wordt je vloer écht kaal gemaakt zonder dat je zelf je handen vuil hoeft te maken.

inspiratiebrochures1.png

Vloer verwijderen en klaar?

Dat je meteen na het verwijderen van je vloer klaar bent en over kunt gaan naar het leggen van een nieuwe vloer is helaas niet het geval. Vaak zal een vloer eerst geëgaliseerd moeten worden alvorens je weer een nieuwe vloer kunt leggen. Dit is ook een klus waarvan het inhuren van een pro aan te raden is. Een scheve vloer is namelijk niet iets waar alleen jij je tot in lengte van dagen aan ergert, maar ook eventuele nieuwe bewoners van je huis. Het zijn details waarvan aan te raden is om in te investeren, dit betaalt zich namelijk vroeg of laat zeker terug!

Kortom, vloeren verwijderen is echt een vak. Een vak apart kunnen we wel stellen. Dus wanneer jij op het punt bent dat je een nieuwe vloer mag gaan uitkiezen, beperk je dan niet alleen tot de nieuwe variant maar zorg ook dat de oude goed verwijderd is. Alleen dan kom je tot een prachtig resultaat!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide