2111
Zo combineer je een visgraat PVC vloer met verschillende woonstijlen
Gepubliceerd: 31-01-2022

Visgraat pvc vloeren worden steeds populairder. Dat is begrijpelijk wat het geeft een ruimtelijke uitstraling is en te combineren met verschillende woonstijlen. Het is daarom niet nodig om ook je meubilair aan te passen op je mooie nieuwe visgraat pvc vloer.

Visgraat PVC vloeren zijn de laatste jaren erg populair geworden. Dat is niet vreemd als je hier langer bij stil staat. Het unieke terugkerende visgraatpatroon is namelijk totaal iets anders dan de vaak effen vloeren die we gewend zijn. Tegelijkertijd is dit ook een van de grootste redenen waarom mensen aarzelen. Veel mensen zijn namelijk onzeker over hoe ze visgraat PVC kunnen combineren met verschillende woonstijlen. Dit komt doordat ze bang zijn dat de vloer in combinatie met bepaalde meubelstukken al snel als te druk ervaren kan worden. Gelukkig is niks minder waar, juist doordat visgraat PVC verkrijgbaar is in een groot aantal kleuren, is het goed te combineren met verschillende woonstijlen. In dit artikel nemen we daarom een aantal van de populairste combinaties onder de loep.

Lichter visgraat PVC

Lichte visgraat vloeren kun je door de rustgevende en neutrale kleur met verschillende soorten woonstijlen combineren. De meest populaire variant daarvan is de Scandinavische stijl, die naast een lichte visgraat vloer gebruik maakt van meubels in lichte houtkleuren en veel wit. Hierbij kun je denken aan witte meubels, maar ook bijvoorbeeld aan witte muren die je ruimte ook nog eens groter laten lijken. Deze woonstijl die gebruik maakt van natuurlijke materialen staat soms overigens ook bekend onder een andere naam, namelijk rustiek of landelijk wonen. Hierbij kun je visgraat PVC combineren met ruw en grof meubilair, zoals bijvoorbeeld tafels gemaakt van grote boomstammen of bakstenen muren.

inspiratiebrochures1.png

Een klassieke woonstijl

Als je liever gaat voor een klassieke sfeer in je huis, is visgraat PVC in kleur die meer op eikenhout lijkt meer geschikt. Door de diepere bruine tinten geef je op deze manier je ruimte een hele andere sfeer, die meer doet denken aan een landhuis. Wat erg populair is bij vloeren met een eikenhouten uitstraling is het combineren van andere verschillende materialen in je interieur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan metaal, textiel en glas. Zo wordt er meer aandacht naar het contrast tussen de vloer en de meubels getrokken, wat zorgt voor een verfijnd uiterlijk waar je niet uitgekeken raakt.

Industrieel wonen

Wat tegenwoordig een steeds grotere woontrend is, is de zogeheten industriële woonstijl. Dit zien we voornamelijk steeds vaker terugkomen in meubels. Kenmerkend voor deze stijl is donker metaal en donker hout dat samen wordt gecombineerd om een robuuste en uitdagende look te creëren. Om voor een stoer effect in je huis te zorgen, kun je overigens ook kiezen voor een donkere visgraat PVC vloer. Als je liever van een mooi contrast houdt, zou je er daarom zelfs voor kunnen kiezen om een industriële woonstijl te combineren met een lichtere vloer. Of je nu van contrast houdt of juist van een mooi geheel, er is voor elke woonstijl dus een passende vloer beschikbaar.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide