3671
Welke vloer kies ik?
Gepubliceerd: 06-05-2016 Laatste update: 24-01-2018

Het is altijd een moeilijke keuze wanneer je gaat verhuizen of je huis gaat ombouwen; welke vloer kies je? Vaak denk je na over het interieur dat je gaat plaatsen in je huis. Welke stijl? Welke kleur? In dit artikel helpen we je met het kiezen van de juiste vloer door aandacht te besteden aan enkele vloersoorten. Deze moet natuurlijk passen bij jouw interieur.

 

Houten vloer
Een houten vloer blijft een natuurproduct en zal daarom je huis een natuurlijke sfeer geven. Als je de houten vloer goed onderhoudt kan het veel hebben en gaat het lang mee.

Vaak worden deze vloeren uit de mooie bomen gehaald om zo een prachtige vloer te kunnen maken. Omdat een houten vloer ontzettend lang meegaat, is het erg duurzaam. In de loop van der jaren wordt het zelfs steeds mooier. Beschadigingen aan een houten vloer zijn bijna altijd te repareren, in tegenstelling tot laminaat.

Laminaat
Wanneer je niet teveel geld kwijt wil is laminaat een goede optie. Het is eenvoudig te leggen en te onderhouden. Wel moet je met een laminaatvloer rekening houden dat je de juiste ondervloer hebt. Anders heb je kans op geluidshinder. Daarnaast voelen laminaatvloeren niet zo warm aan als de houten vloeren. Daarnaast is een reparatie bij een laminaatvloer niet makkelijk.

Tegels
Nog een optie is het kiezen voor tegels. Tegels heb je in allerlei soorten kleuren. Het past daarom vaak bij het interieur. Het is daarnaast hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken. Toch kiezen veel mensen niet voor tegels omdat het een koude sfeer geeft in het huis. Tegels voelen dan ook vaak kouder aan als laminaat of hout. Met vloerverwarming zou je dit tegen kunnen gaan. Maar daar komt natuurlijk ook een prijs bij.

Tapijt
Vaak niet voor de woonkamer, maar voor andere kamers kan tapijt erg fijn zijn. Tapijt zorgt voor warmte, comfort en geborgenheid. Het is erg geluiddempend en daarom handig voor boven. Wel is het wat minder geschikt als je allergieën hebt. Haren en viezigheid en andere vlekken zijn ook lastig te verwijderen in tapijt. Ten slotte zijn ze niet zo duurzaam als de bovengenoemde vloeren.

Kies zorgvuldig. Je zit er immers lang aan vast. Je kunt kijken voor inspiratie op verschillende websites. Op www.martijndewitvloeren.nl vind je een mooi overzicht van verschillende vloeren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide