7356
Vloertrends voor 2020
Gepubliceerd: 22-01-2020 Laatste update: 08-05-2021

Ben je uitgekeken op een bepaalde ruimte in huis? Denk er dan eens aan om de vloer te veranderen! Vloeren hebben ontzettend veel invloed op de look van een ruimte. Als je bijvoorbeeld een donkere houten vloer inruilt voor een vloer in een lichte kleur, dan kan de ruimte ineens veel groter lijken. Een kleurrijke tegel kan dan weer een mooi accent bieden. In dit artikel vertellen we je graag alles over de vloertrends voor 2020! 

1. Duurzame materialen
Duurzaamheid is al enkele jaren een hot topic. Ook in de wereld van de vloeren, worden er steeds meer duurzame alternatieven aangeboden, die milieuvriendelijk worden geproduceerd en jaren meegaan. Dat wil je immers als je investeert in een nieuwe vloer! Gelinkt aan die duurzaamheid, is ook het opnieuw gebruiken van oude materialen in 2020 een echte trend. Zo bieden veel producenten gerecycled hout aan en ook bamboe vloeren zijn in. Deze zijn stevig en matchen goed met vloerverwarming. Bovendien kan bamboe in 5 jaar geplant en geoogst worden, veel sneller dan de meeste houtsoorten. 

2. Veelzijdig PVC
Het grote voordeel van PVC is de veelzijdigheid, want deze vloeren kunnen worden beprint met allerlei kleuren en patronen. Zo kun je kiezen voor een funky PVC vloer met kleurrijke tegeltjes, een betonlook of een houten look. PVC is bovendien relatief goedkoop en gaat jaren mee. De vloer is ook vochtbestendig, dus wordt vaak gebruikt in badkamers. 

inspiratiebrochures1.png

3. Makkelijk laminaat
Dit is een trend die al enkele jaren meegaat, maar je snapt snel waarom: laminaat is mooi én makkelijk te onderhouden. Bovendien hoef je geen Bob de Bouwer te zijn om een laminaatvloer te kunnen leggen. Er is ook een grote diversiteit aan laminaatvloeren. Of je nu houdt van een klassieke look of eerder een rustieke look, je vindt vast wel een passende laminaatvloer.

4. Strakke gietvloeren
Een andere trend die de laatste jaren steeds populairder wordt, zijn de gietvloeren. Deze zien er niet alleen strak uit, maar zijn ook uiterst makkelijk schoon te maken. De moderne, strakke look van deze slijtvaste vloeren, zorgt ervoor dat ze ontzettend populair zijn in bedrijfspanden en fabrieken. Maar ook in huis is de gietvloer een topper als je houdt van de industriële look! 

Eens je een leuke, nieuwe vloer hebt gekozen, is het belangrijk dat deze nog jaren mooi blijft. Daarom raden we aan om vloerberschermers onder je meubels te bevestigen. Kies bijvoorbeeld voor zachte bureaustoelwielen - een bureaustoel die veel beweegt, kan voor veel krassen zorgen. Ook wolvilt stoeldoppen zijn aan te raden als je kiest voor een harde vloer. 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide