10853
Vloerentrends 2018
Gepubliceerd: 04-04-2018 Laatste update: 20-01-2022

Ons interieur wordt in snel tempo Instagram vriendelijk. Alles draait om de persoonlijke stijl en hoe gedurfder we laten zien wat onze smaak en lifestyle is, hoe meer ‘likes’ we krijgen. De nieuwe vloerencollecties haken hier slim op in want nog nooit zijn er zoveel mooie kleuren, structuren en patronen geweest. 

Het lijkt alsof de vloeren  ons in alle opzichten ‘in de maling nemen’ want door hyperrealistische reliëfs en prints zijn pvc en vinyl vloeren niet van echt massief hout, beton of natuursteen te onderscheiden en lijkt zacht tapijt op een zwart marmeren vloer of een gekreukelde stof. Door gelaagdheid en grafische dessins ontstaan 3d effecten en worden we optisch bedrogen. Gedecoreerde handgemaakte kleden zijn heel fotogeniek en werken als kunstwerk op de vloer. Het mixen van materialen is ook een belangrijk trendsignalement. We houden ervan om verschillende soorten vloeren naadloos in elkaar over te laten lopen waarbij de ‘grens’ niet meer een harde lijn is en ook niet meer stopt maar doorloopt op de wanden. Dat dankzij nieuwe technologie de kwaliteit en de akoestiek verbeterd en dat alle vloeren duurzaam zijn gemaakt en makkelijk in onderhoud zijn, nemen we tegenwoordig als vanzelfsprekend aan. Het draait stiekem vooral om dat mooie plaatje!

Trendcompass_Moduleo_IM_SANTA-CRUZ-OAK-59823_room_17341.jpg

Trendcompass_Moduelo_IM_BOHEMIAN-61974_room_17435.jpg

Foto: Mystical, Santa Cruz Oak en Bohemian uit de Moduleo® Impress collectie van moduleo.com

TREND: NATUUR
Meer dan ooit halen we de natuur naar binnen met hout en steen als belangrijkste materialen. De luxe vinyl vloeren uit de nieuwe Moduleo® Impress collectie zijn niet van echt hout en natuursteen te onderscheiden dankzij de waarheidsgetrouwe dessins en voelbare houtstructuur. Naast een uitgebreide keuze uit verschillende looks in eikenhout uitgevoerd in brede planken heeft de Impress collectie ook de Hongaarse punt als patroon zoals de vloer Bohemian met donkere eikenhouten look waarmee je de slaapkamer een Boho-landelijke uitstraling geeft. Sfeervol is ook de Mystical vloer die als het ware een extra laag heeft gekregen met de afdruk van een klein visgraat dessin. Omdat er meerdere kleuren hout verwerkt zijn in de Mystical vloer ontstaat een levendige effect waar je niet snel een vuiltje op ziet of op uitgekeken raakt.

Trendcompass_Forbo-FFM_Allura_Detail_60055-60389.jpg

Trendcompass_Forbo_FFM_Allura_Detail_60350-60354.jpg

Foto: PVC stroken vloer Allura, patroon Hongaarse punt van Forbo.nl

DUURZAAM
De nieuwe Allura PVC stroken met visgraat patroon lijken op het oog net echt hout! Deze PVC bestaat uit dertig verschillende dessins in hout en steen, stroken, tegels en in Click waar je zelf je fantasie kunt gebruiken. Combineer bijvoorbeeld twee kleuren hout met elkaar en maak een geleidelijke overgang van donker naar licht hout of leg in je zitkamer een houten visgraat en laat in de open keuken overlopen in betonlook. Met het click systeem kun je de vloer zelf makkelijk leggen en heb je 15 jaar garantie. Allura is 100% Dutch design want het wordt in Nederland ontworpen en gemaakt met gebruik van 100% groene stroom. Bovendien is Allura 100% ftalaatvrij, bevat het gerecyled materiaal en wordt het volgens Nederlandse richtlijnen conform Reach geproduceerd. Zo weet je zeker dat je een duurzame pvc vloer in huis haalt. Love Life dus.

Trendcompass_Moduleo_IM_SHADES-62880_ROOM_17447.jpg

Trendcompass_Moduleo_IM_SHADES-62220_room_17446.jpg

Trendcompass_Forbo_FFM_Allura_Horizon_s62584-s62582.jpg foto1/2: Vloer Shade in lichte en donkere uitvoering uit de Moduleo® Impress collectie van Moduleo.com en foto 3: Collectie Allura van Forbo.nl


TREND: BLOKPATROON
In de woontrends voor 2018 signaleren we de opkomst van blokpatronen en ribbelstructuren. Met de luxe vinyl vloer Shade uit de Impress collectie van Moduleo heb je zowel een blok- als grafisch ribbelpatroon als basis in je interieur. Je kunt kiezen uit een lichte houtskleur of de uitstraling van een tropische houtsoort waardoor een exotische sfeer ontstaat. De nieuwe Allura collectie van Forbo bestaat uit stroken en tegels die de uitstraling hebben van hout en steen met het gemak van onderhoud en de duurzaamheid van een vinylvloer. Elke plank en tegel heeft een unieke, natuurlijk en mat reliëf die deze vloer een authentieke uitstraling geeft. Allura is een praktische vloer met een slijtvaste toplaag. Anders dan hout, of steen, voelt Allura direct comfortabel aan en is geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling. Deze vloer is dus geschikt om in elke ruimte van het huis te leggen.

Trendcompass_Moduleo_IM_SIERRA-OAK-58956_room_17350.jpg

Trendcompass_Moduleo_IM_LAUREL-OAK-51992_room_17443.jpg
foto: Vloeren Sierra Oak en Laurel Oak uit de Moduleo® Impress collectie van moduleo.com


Interieurtip: Dit is de nieuwste mix in de keuken voor een trendy sfeer: Voeg aan een zwart-witte keuken goud metallic accenten en grafische dessins toe. Voor de vloer kies je een houtlook vinyl vloer want deze is super praktisch en kan mooi worden doorgelegd van de keuken naar de living. De luxe vinylvloeren Sierra Oak en Laurel Oak uit de collectie Impress van Moduleo zijn makkelijk in onderhoud, kras- en vlekbestendig dankzij de protectonite coating en waterafstotend zijn fijne eigenschappen voor de keukenvloer.

Trendcompass_Dessotarkett_Parade_Color_King_171213-30436.jpg

Trendcompass_Dessotarkett_Parade_Color_King_171213-30426.jpg foto: Parade Color King tapijtcollectie van dessotarkett.nl


TREND: PASTEL
Een pastelkleurig tapijt is een nieuw signalement in het interieur. Het heeft hetzelfde effect als een naturellen vloer maar maakt de sfeer een stuk verrassender en modisch. Het combineren van twee opeenvolgende kleuren in één ruimte brengt nog meer dynamiek. De nieuwe tapijtcollectie Color King van Parade heeft maar liefst 38 kleuren om uit te kiezen. Deze kleurrijke collectie is gemaakt van Econyl® garens dat uit 100% gerecyclede materialen bestaat, o.a. afkomstig van oude visnetten uit de oceaan. Heel duurzaam en chic dankzij de gesneden pool waardoor een mooie vleug ontstaat. Hierdoor krijgt het unikleurige kleed een levendige uitstraling en voelt het extra zacht aan.

Interieurtip: Hou je van rust en ruimtelijk dan is het kleuradvies van Parade Color King om pastel kleuren te kiezen en deze op de wanden door te laten lopen. Je kunt ook voor een verf kleur kiezen die net iets donkerder of lichter is voor een toon-op-toon effect.

Trendcompass_Dessotarkett_Parade_171213-30544.jpg

Trendcompass_Dessotarkett_Parade_171213-30535.jpg Foto: Parade Color King tapijtcollectie van Dessotarkett.nl


DOEN: ZACHT GROEN
Liefhebbers van het landelijk-moderne interieur willen vooral natuurlijke kleuren en materialen. Pastel groen is de nieuwste trendkleur voor een 100% naturelle basis in huis. Met tapijt uit de Parade Color King collectie laat je een zandkleurige tint terug komen in het vloerkleed en combineert dat met de zacht groen op de wanden. Houten meubelen en planten brengen nog meer de natuur in huis.

Trendcompass_Forbo_Rosemarygreen_3355.jpg
Foto: Marmoleum CO₂ neutraal, kleur Rosemary Green 3355 van Forbo.nl

TREND: MONOCHROOM
Een monochroom interieur met de trendkleur pastel groen is tijdloos, natuurlijk en rustgevend. Met Rosemary Green uit de Marmoleum collectie van Forbo leg je een functionele en sfeervolle basis en in dezelfde kleur worden ook de keukenkasten en het kookeiland uitgevoerd. De wanden én het plafond zijn gedecoreerd met hetzelfde hout waardoor een modern chalet gevoel wordt gecreëerd. 

Duurzaamheidstip: Marmoleum CO₂ neutraal
Forbo heeft een wereldprimeur met zijn Marmoleumvloeren die CO₂ neutraal worden geproduceerd. Dat komt in hoofdzaak omdat de basis van de vloer al goed, gezond en duurzaam is: ze wordt gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. Daarnaast heeft Forbo het gebruik van fossiele brandstoffen voor de productie enorm gereduceerd en wordt er gebruik gemaakt van duurzame toeleveranciers. Een groenere vloer bestaat er niet.  Trendcompass_Cartesio_cctapis.jpg Foto: Cartesio van Elena Salmistraro voor cc-tapis.com

 

TREND: KUNSTWERK
We durven steeds een stap verder te gaan in het uitbundig decoreren van onze vloer. Kleden met een uitgesproken patroon werken als kunstwerk in het interieur. Goed voorbeeld is afkomstig van Designer Elena Salmistraro die onlangs het kleed Cartesio ontworpen heeft voor cc-tapis met een afbeelding van een abstract wild beest. Daar loop je niet zonder te kijken over heen

  Trendcompass_celiahadeler_yellow.jpg

foto: kleed uit de tapijtcollectie Folds van designer Celia Hadeler, celiahadeler.nl

 TROMPE L’OEIL
De kleden van ontwerpster Celia Haldeler zijn geïnspireerd op plooien en rimpels en werken als een trompe l’oeil in het interieur. Door de onregelmatige randen lijkt het net alsof je naar een stuk stof kijkt maar het is een wandkleed of tapijt gemaakt van 100% Nieuw-Zeelandse wol. De optische illusie maakt dit kleed tot een blikvanger in het interieur. Het lijkt zó echt dat je twijfelt of je er wel overheen kunt lopen of niet!

  Trendcompass_Parquet-tetagron-kleed_collectie_Parquet_GanRugs.jpg

foto: Parquet Tetagron kleed uit de tapijtcollectie Parquet van Front voor gan-rugs.com

MODERNE KELIM
Dankzij het Zweedse ontwerpteam Front beleven we de traditionele kelim op een hele nieuw manier in het interieur. Met dit grafische patroon dat geïnspireerd is op een parketvloer geef je de sfeer een originele draai en breng je op een kunstzinnige manier kleur in huis.

 Bron: Trend Compass.nl


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide