4174
Vloerkleed Valentina
Gepubliceerd: 15-03-2017 Laatste update: 25-01-2018

De vloer is de basis van ieder interieur en anno 2017 kunnen we met overtuiging zeggen dat de hedendaagse vloer absoluut niet saai genoemd kan worden. Waar interieurs constant in ontwikkeling zijn heeft ook de vooruitgang van de vloer niet stil gestaan en zeg nou zelf... een vloer moet absoluut praktisch zijn maar het oog wil zeker ook wat.

 

Traditie: hout
Een houten vloer is al jaren ontzettend populair en dat zal voorlopig ook wel even zo blijven. Hout geeft een natuurlijke basis aan je interieur en creeert een warme sfeer. En bij hout hoeven we allang niet alleen maar aan de horizontale brede planken te denken. Tegenwoordig vind je op het gebied van houten vloeren enorm veel bijzondere varianten. Bijvoorbeeld houten tegels of de visgraat vloer die de laatste tijd weer enorm in opkomst is.

Look a-like
Ben je op zoek naar een vloer die wel tegen een stootje kan en past bij de woontrends van nu kijk dan eens een keer naar een vinyl vloer. Dit is allang niet meer zo'n saaie vloer die je vooral veel tegenkwam in kantoren, nee vinyl is enorm populair. Niet alleen omdat deze vloer zo gemakkelijk is in gebruik maar des te meer omdat de vloer prima als look-a-like kan doen voor bijvoorbeeld een houten, beton of stenen vloer. Je ziet het verschil niet maar ze zijn zoveel gemakkelijker in onderhoud.

Kunstzinnige vloer
Vloeren trekken de aandacht in het interieur, en zeker de vloeren van vandaag. Designers spelen er op los met materialen, kleuren en patronen en hieruit ontstaan de mooiste ontwerpen. Van subtiele prints in het tapijt tot een tegelvloer die zo uit een puzzel lijkt te zijn ontsnapt. Of kunststof vloeren waar een patroon op is geprint waardoor het lijkt alsof er een heel kunstwerk op de vloer ligt.

Retro revival 
Heb je het Valentina vloerkleed van designer Alejandra Gandia- Blasco al gezien? Dit met de hand gemaakte retro vloerkleed is geinspireerd op het borduurwerk van oma waarmee het klassieke concept van een vloerkleed wordt doorbroken. Het is echt eens wat anders dan dat we gewend zijn en dat maakt het vloerkleed weer een hele nieuwe eyecatcher voor het interieur. Het Valentina vloerkleed is genomineerd voor een Elle Décor Award.

Creëer ruimte
Of je nou groot of klein woont, met een vloer kan je de kamer groter of kleiner laten lijken. Woon jij klein of heb je weinig ramen en is het al snel donker in jouw interieur kies dan voor een lichte vloer die rust geeft, bijvoorbeeld een betonlook vloer. Wil je wat meer sfeer creëren in een grote ruimte kies dan voor een donkerdere vloer met een uitgesproken plint. Ook met de legrichting van bijvoorbeeld planken kan je de illusie wekken dat de ruimte langer of breder is.

Of je nou voor vintage, tijdloos of design kiest, voor elk interieur is er wel een passende vloer en voor de finisching touch kies je een mooi vloerkleed bijvoorbeeld uit de collectie van vloerkledenwinkel.nl

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide