3014
Alles over tegels: welke tegels zijn de beste keuze?
Gepubliceerd: 14-04-2021 Laatste update: 08-08-2023

Tegels, ze zijn vaak zo vanzelfsprekend dat je er niet eens bij stilstaat. Tot je gaat verhuizen of je interieur eens grondig wilt aanpakken. Er zijn verschillende soorten tegels en voor vrijwel elke interieurstijl is er wel een geschikte tegel te vinden. Hierbij denken we natuurlijk niet alleen aan de badkamer, maar ook aan andere ruimtes in je huis, zoals de hal, keuken en woonkamer. Tegels zijn geschikt voor elke ruimte. Welke tegels zijn het meest geschikt voor jouw woning? Hieronder vind je een overzicht van verschillende soorten tegels.

Betontegels

betontegel-villeroy-boch-urban-jungle_kopiëren.png

Betontegels zijn moderne tegels die perfect passen bij een industrieel interieur. Ze hebben doorgaans een grijze kleur en je kunt deze tegels zowel in een badkamer als in andere ruimtes in het huis gebruiken.

inspiratiebrochures1.png

Kiezels en pebbles

kiezels-pebbles-Paradise_30x30cm_Baia_Stone_Blanco_kopiëren.png

Ga je voor een meer natuurlijke tegel in huis? Dan passen kiezels en pebbles echt bij jou. Deze tegels geven de ruimte een heel speelse uitstraling. Je ziet het in badkamers vaak bij één wand, zodat de ruimte niet te druk wordt. Kies bijvoorbeeld voor kiezels en pebbles op de wand waar het fonteintje geplaatst is. Ook in een hal kun je voor deze tegels gaan.

Keramisch parket

Vloertegel_Magica_1983_Libeccio_Gerectificeerd.png

Ga je voor een houtlook, zonder dat je voor echt hout kiest? Keramisch parket is dan dé oplossing. Hierbij kies je voor een echte houtlook, maar heb je niet te maken met de ongemakken van hout. Daardoor is het ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer en keuken.

Natuursteen tegels

Natuursteen is prachtig en het laat je dichterbij de natuur voelen dan ooit, terwijl je gewoon in je eigen woning zit. Het is authentiek en tijdloos en kan in alle ruimtes in het huis gebruikt worden. Een mooie toepassing van natuursteen tegels is bijvoorbeeld in de keuken. Het past bij een landelijk, maar ook bij een modern interieur. Je hebt verschillende soorten natuursteen tegels, zoals graniet, terrazzo, Belgisch hardsteen en leisteen. Natuursteen is onderhoudsvrij, wat natuurlijk beslist een pre is. Terrazzo en graniet zijn vandaag de dag eigenlijk hetzelfde. Dit is natuursteen met een zeer robuuste uitstraling. Terrazzo is een mortel van gesteente en cement. Daardoor is het best zwaar. Toch kun je het bijvoorbeeld ook gebruiken voor een aanrechtblad. Belgisch hardsteen heeft een natuurlijke uitstraling en kan overal in huis gebruikt worden. Leisteen is een metamorf gesteente. Dit brokkelige gesteente zorgt voor een rustieke look in huis en kan ook in elke ruimte toegepast worden.

Hexagon tegels

vloertegel-terre-d-azur-bizantino.png

Op zoek naar echt iets anders? Hexagon tegels worden ook wel honingraattegels genoemd en hebben een opvallende zeshoekige vorm. De tegels zorgen voor een speels accent in een klassiek interieur, maar kunnen ook prima in een modern interieur gebruikt worden. Hexagon tegels zijn er als wandtegels en als vloertegels en kunnen in alle ruimten in het huis gebruikt worden.

Marmer tegels

marmer-tegelsMarmiBianchiCarrara_1_kopiëren.png

Marmer tegels hebben een luxe uitstraling en doen het uitstekend in een ruime hal, maar ook in een andere ruimte in het huis staan marmer tegels chic. Je ziet het vooral vaak in een klassieke inrichting, maar ook in een strak en modern interieur zorgt het voor een spannend contrast. Marmer tegels zijn gemakkelijk in het onderhoud en worden daarom vaak voor een badkamer gekozen.

Mozaïek tegels

mozaiek-tegels.png

Vooral in de badkamer zijn mozaïek tegels geliefd. Je kunt er bijvoorbeeld een retro interieur mee creëren, maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld maar één wand met mozaïektegels te doen. Zo verandert de ruimte in een handomdraai en wordt het een heel speels en ongedwongen geheel.

Decortegels

decor-tegels.png

Op het gebied van decortegels is veel mogelijk. Zoals de benaming al laat zien, is dit echt voor een decoratief tintje. Er zijn veel verschillende stijlen, zoals de Spaanse tegel, de Portugese tegels, de Hollandse tegel en de Friese tegel. Zo kun je altijd een tegel vinden die aansluit op jouw interieur. Dit soort tegels zie je vaak in de woonkamer of keuken, maar ook in de badkamer is het een prima optie.

Baksteenlook tegels

BricklaneNero_2_kopiëren.png

Ga je voor een industrieel interieur, dan zijn baksteenlook tegels een prima oplossing. Deze tegels zijn beschikbaar in diverse kleuren, vaak in grijstinten. De tegels zijn handig voor de badkamer of keuken, maar ook in de hal of studeerkamer kun je voor dit soort tegels kiezen. Het staat lekker zakelijk en afgewerkt.

Metallic look tegels

CortenBlackB_3_kopiëren.png

Wil je liever een klassiekere look, dan zijn metallic look tegels wellicht iets voor jou. Deze tegels zien er chic uit en zijn eveneens geschikt voor elke ruimte in huis. Ze zijn er in allerlei formaten en kunnen zowel voor de wanden als voor de vloeren gebruikt worden. Wat jouw smaak ook is, metallic look is een tegel die er altijd wel bij past.

Tegels en vloerverwarming

Vloertegels voelen vaak wat kil aan en daarom is het ideaal om tegels te combineren met vloerverwarming. Wanneer je toch tegels laat leggen, kun je het beste meteen vloerverwarming aan laten leggen. Dit maakt je huis ook duurzamer en zal voor een waardeverhoging van je woning zorgen.

Tegels plaatsen

Tegels plaatsen is een specialistische klus. Weet je niet zeker of je dit zelf wel kunt uitvoeren? Vraag dan zeker eerst eens offertes aan bij tegelzetters bij jou in de buurt.

 


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide