1407
3 redenen waarom keramische tegels het winnen van andere vloersoorten
Gepubliceerd: 07-04-2021 Laatste update: 17-12-2021

Wanneer het tijd is voor een nieuwe vloer zal je veel soorten vloeren overwegen. Wil je een duurzame houten vloer, een gemakkelijke pvc-vloer of kies je toch liever voor een stenen vloer? Kom je er niet helemaal uit? Dan zou je je eens moeten verdiepen in keramische tegels. Deze tegels zijn multifunctioneel en kunnen al jouw wensen vervullen. We laten je graag zien hoe.

Je kunt voor elke look kiezen

Heb je een kil idee bij een keramische vloer? Dat hoeft helemaal niet, want bij een keramische vloer zit je niet direct vast aan een stenen uitstraling. Keramische vloeren mogen dan misschien niet van hout, beton of marmer zijn, maar ze kunnen deze looks wel ontzettend goed nabootsen. Voor een strakke, houten vloer zonder het onderhoud en de angst voor krassen kun je keramische tegels gebruiken. Plinten zijn niet per se nodig en de vloer is ook nog eens slijtvast! Op dezelfde manier kun je dus ook voor een marmerlook gaan zonder dat de randen van de tegels erg zichtbaar zijn of voor een betonlook.

WIN-VLOERKLEED.png

Je kunt grote oppervlaktes snel betegelen

Veel mensen denken bij keramische tegels vaak aan kleine tegeltjes, waarbij het een ontzettend groot karwei is om deze te leggen. Niets is minder waar, want je kunt keramische tegels in allerlei formaten vinden. Je kunt beginnen vanaf een vloertegel 60x60 centimeter, maar je kunt tot wel 120x120 gaan! Hiermee kun je binnen no-time een volledige vloer bedekken of een fijn terras buiten. Met een kleiner formaat vloertegel kun je voor een subtiele uitstraling gaan die nét wat gezelliger is, maar met een grote tegel kun je een ontzettend strakke vloer leggen.

Plaats ze op elk oppervlak

Hoewel we nu steeds over vloeren spreken, kun je keramische tegels heel gemakkelijk als muurbekleding gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een houtlook wand creëren in je badkamer voor dat echt spa-gevoel, dan kun je dat gemakkelijk met keramische tegels bereiken. Je kunt deze tegels trouwens ook in elke ruimte gebruiken, zowel binnen als buiten. Ze zijn kleurvast, krassen niet en worden niet glad bij vochtigheid. Precies om die laatste reden zijn ze perfect voor in de tuin, maar dus ook in de badkamer.

Hopelijk heb je inmiddels een goed idee wat keramische tegels kunnen betekenen voor je nieuwe vloer en de uitstraling van je huis. Word het de betonlook of ga je liever voor een keramische houtlook?

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide