2049
Trendy vloerkleden: hoe kies je een vloerkleed? 5 tips!
Gepubliceerd: 09-02-2021 Laatste update: 17-04-2022

Met het juiste vloerkleed kun je jouw interieur echt een boost geven. Het verandert de sfeer en geeft soms net dat beetje extra aan een kamer dat soms nodig is. Een vloerkleed maakt elke ruimte warmer, maar dat niet alleen, het verandert ook de akoestiek. Zo kun je een ruimte minder gehorig maken en de weerklank verminderen.

Hoe kies je het juiste vloerkleed?

Hoe kies je nu het juiste vloerkleed voor jouw woning? Dit hangt onder andere af van de ruimte waarin je het kleed wilt plaatsen. Voor de woonkamer is de uitstraling van het vloerkleed erg belangrijk, terwijl in de slaapkamer jouw comfort voorop staat. Bepaal dus eerst waar je het vloerkleed wilt plaatsen. Aan de hand daarvan kun je ook meteen de juiste afmetingen bepalen. Plaats je het vloerkleed buiten, dan kun je het beste voor een synthetisch materiaal kiezen. Voor binnen kijk je wellicht liever naar vloerkleden van een natuurlijk materiaal.

rechthoekig-vloerkleed041.png

WIN-VLOERKLEED.png

1. Rechthoekig of rond

Ga je voor een rechthoekig of rond vloerkleed? Rechthoekige vloerkleden zijn ideaal om een ruimte wat groter te doen lijken. De strakke lijnen zorgen ervoor dat je meubels beter uitkomen en zijn ideaal om iets echt in het oog te laten springen. Een rond vloerkleed heeft een speels resultaat en geeft een knus accent aan een ruimte.

2. Een Perzisch tapijt

Perzische tapijten zijn terug van weggeweest. Hoewel ze lange tijd een beetje uit de mode zijn geweest, zijn ze nu weer helemaal hip. Een Perzisch tapijt kan allerlei kleuren hebben, waardoor het gemakkelijk te combineren is met je inrichting. Dit vloerkleed kan zowel met een klassiek als met een modern interieur gecombineerd worden.

3. Een vintage vloerkleed

Antiek is mooi, maar de meeste antieke vloerkleden zien er niet meer uit om door een ringetje te halen. Vintage vloerkleden zijn dan een prachtig alternatief. Deze vloerkleden hebben echt dat antieke tintje, maar zijn toch nog helemaal nieuw. Een vintage vloerkleed is bijvoorbeeld prima te combineren met een natuurlijk interieur.

vintage-vloerkleed.png

4. Scandinavisch vloerkleed

Een Scandinavisch interieur is het helemaal momenteel. Natuurlijk is dat niet compleet zonder een Scandinavisch vloerkleed. Vaak is het vormgegeven in lichte kleuren, zoals lichtblauw of zachtgrijs. Deze tinten zorgen voor rust in je interieur.

5. Vloerkleden met bloemen

En last but not least: vloerkleden met bloemen. Deze trend zag je voorheen wel in de jaren ’60, maar de stijl van vandaag de dag is bijna niet daarmee te vergelijken. De bloemen zien er echter uit dan ooit en soms waan je je even in een fleurig bloemenveld. Perfect voor een romantische boutique-sfeer.

Extra tip

Het is belangrijk om te bepalen voor welk vloertype het vloerkleed bestemd is. Heb je vloerverwarming? Controleer altijd van tevoren of het vloerkleed van jouw keuze geschikt is voor een vloer met vloerverwarming. Bij een zeer gladde vloer of een vloer met tegels, is het soms beter om voor een onderkleed te kiezen. Zo kun je het vloerkleed beschermen. Bovendien heeft dit een antislip werking.


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide