1530
Top 5 trends in vloerkleden dit jaar
Gepubliceerd: 08-02-2022

Wie dit jaar voor een nieuwe look gaat, heeft daar wel ook het juiste vloerkleed bij nodig. Er is echter wel heel veel om uit te kiezen. De juiste soort, van het juiste materiaal en in de juiste kleur en afmetingen, is niet zomaar gevonden. Het is dan in ieder geval goed om te weten wat de trends van dit moment zijn. Zo kan je net wat gemakkelijker bepalen welk soort karpet past bij het interieur dat jij voor ogen hebt.

Op deze plek leer je meer over de vijf grootste trends op dit gebied die dit jaar een rol zullen spelen. Daarna is het kunst om een mooi en betaalbaar vloerkleed te kopen, bij vloerkleeddiscounter.nl heb je de laagste prijsgarantie.

De opkomst van vintage vloerkleden

Sommige trends duren langer dan een jaar. Dat is bijvoorbeeld het geval bij de trend van de vintage vloerkleden. Daar zijn consumenten al enkele jaren naar op zoek en die vraag wordt alleen maar groter. Je hoeft er niet eens voor naar een kringloopwinkel. Ook nieuwe Perzische tapijten horen bijvoorbeeld bij de vintage trend. Het is juist ook opvallend dat dit soort kleden weer helemaal hip zijn. Er waren ook tijden waarin werd gesteld dat dit soort ontwerpen verboden zouden moeten worden in huizen. Daar wordt in 2022 dus wel heel anders over gedacht.

inspiratiebrochures1.png

Letten op de duurzaamheid

Een trend die breder te zien is dan alleen bij vloerkleden, is die van duurzaamheid. In 2022 is dit alleen maar nog meer te zien. Dit komt dan ook op allerlei manieren terug. Zo worden er bijvoorbeeld andere stoffen gebruikt. Dit zijn stoffen die duurzaam vervaardigd zijn. Ook materiaal dat gerecycled is, is belangrijker geworden voor het gebruik in vloerkleden. Er zijn veel voorbeelden van stoffen die hier goed bij passen. Denk aan wol en jute. Denk echter ook aan hennep, zeegras en kokos als opties. Er is al behoorlijk wat te krijgen op dit gebied.

Een kleed voor buiten

Trends kunnen soms ook seizoensgebonden zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook echte zomerkleden. Dit zijn de buitenkleden. Je kunt deze kleden gebruiken in je tuin of op je balkon. Daar kan je dan dezelfde sfeer creëren als in huis. Het is wel heel lekker om op je blote voeten in de tuin te wandelen, zonder dat de tegels pijn doen. Je loopt namelijk gewoon op het kleed. Je tuinsetje voelt dan als de zithoek van je woonkamer. Een buitenkleed hoort er dus gewoon bij.

Nog meer Scandinavische invloeden

De Scandinavische invloeden in Nederlandse interieurs zijn al behoorlijk groot. Dat neemt niet weg dat er nog veel meer mee mogelijk is. De vloerkleden uit de noordelijke landen waren al langer in omloop. In 2022 zijn ze echter wel een echte trend aan het worden. Het zou zelfs weleens voorbij een trend kunnen gaan en een echt blijvertje kunnen worden. Dat komt ook door de look van deze kleden. Lekker simpel en tijdloos. Ze zijn goed te combineren met de kleuren die nu hip zijn, maar ook met wat nog komen gaat.

Een rond kleed kiezen

De laatste trend die de moeite waard is om te benoemen, is die van de ronde vloerkleden. Die waren er natuurlijk al, maar ze zijn nu weer helemaal in. Het past goed bij vloeren van laminaat en hout. De ronde kleden helpen om de gezellige sfeer verder te benadrukken. Wanneer je hout als vloer hebt, dan wil je dat natuurlijk graag laten zien. Met een rond kleed gaat dat nu eenmaal net wat beter dan met een rechthoek. Daarom komt het de sfeer en warmte in de woonkamer sterk ten goede. Bovendien wordt er al veel met hoeken gedaan in interieurs. Dit type kleed kan dat dan doorbreken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide