3378
Praktisch en mooi, tapijttegels
Gepubliceerd: 17-07-2018 Laatste update: 11-06-2023

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer maar weet je nog niet precies wat je wil? Wat dacht je van tapijttegels. Tapijttegels associeer je in eerste instantie misschien met kantoor of schoolgebouwen maar tegenwoordig worden tapijttegels steeds vaker toegepast in woningen. En dat is niet voor niets want tapijttegels bieden een aantal bijzondere voordelen. Wij praten je even bij.

Ben je een beetje creatief aangelegd dan kan je met tapijttegels ontzettend veel leuke dingen doen. Tapijttegels zijn namelijk verkrijgbaar in vele kleuren en modellen. Je kunt de tegels dus in verschillende motieven leggen. Je kunt werken met 2 verschillende kleuren maar natuurlijk ook met nog veel meer kleuren als je het lekker bont wilt maken in je interieur.

Wanneer je tapijttegels vergelijkt met een houten vloer of met een kamerbreed tapijt zie je al snel dat je met tapijttegels veel meer kanten op kunt. Een houten vloer is vaak maar in een paar tinten hout verkrijgbaar en met een kamerbreed tapijt kan je niet met verschillende kleuren en patronen aan de slag.

Een tapijttegel is heel gemakkelijk te leggen, maar ook heel gemakkelijk weer los te halen. Dit heeft zo zijn voordelen, bijvoorbeeld als je de tegel per abuis onherstelbaar beschadigd hebt. Of wil je na verloop van tijd eens wat andere kleuren in je interieur brengen dan kan je dit ook eenvoudig doen door wat tapijttegels te vervangen. Het leuke aan het leggen van tapijttegels is dat je niet je hele interieur leeg hoeft te halen. Je kan de tegels in fases leggen zodat je je meubels alleen maar even aan de kant hoeft te schuiven.

Naast de vele kleuren en het feit dat tapijttegels gemakkelijk te leggen zijn hebben tapijttegels ook een geluiddempende werking. Wel zo fijn voor je eventuele onderburen! Daarnaast hebben tapijttegels een isolerende werking doordat ze goed warmte vast kunnen houden. Comfortabel voor je voetjes en goed voor je portomonnee.

Het onderhoud van tapijttegels
Wil lang van je tapijttegels genieten dan is het belangrijk dat je regelmatig de stofzuiger er even overheen haalt. Zeker op de plaatsen waar veel gelopen wordt. Ook wordt aangeraden om 1x per jaar de tapijttegels te reinigen met een speciale reiniger die je kunt kopen in de speciaalzaak.

Goedkope tapijttegels
Ben je op zoek naar goedkope tapijttegels? Neem dan eens een kijkje op de website van Magic Carpets. Hier worden naast nieuwe tapijttegels ook restpartijen aangeboden. Tapijttegels waar een bijna onzichtbare fabricagefout in zit die niet als nieuw verkocht mogen worden. Maar natuurlijk kan je ook voor nieuwe tapijttegels kiezen.

 

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide