2350
Oosters handgemaakt tapijt

Oosterse tapijten zijn in elk interieur te plaatsen. Dit komt door de verschillende kleuren en patronen die worden aangeboden. Ze zijn vaak prijzig, maar wel een goede investering. Met een Oosters tapijt van goede kwaliteit, kunnen je jaren vooruit. De tapijten zijn altijd handgemaakt, anders mogen ze geen Oosters tapijt genoemd worden. Dit zorgt voor de waarborging van de kwaliteit.Plaats
Voor je een Oosters tapijt gaat kopen, kun je het beste eerst kijken naar waar je deze gaat plaatsen. De grootte van een tapijt en de sfeer die deze oproept, is namelijk afhankelijk van waar het tapijt ligt. Zo hoort een tapijt in de keuken groot genoeg te zijn voor onder de stoelen en de tafel. Bij een raam is het verstandig om goed te kijken naar te kleur. Door lichtinval kan deze namelijk anders uitkomen.

Kleur
Nadat je een plaats voor het tapijt hebt gevonden, kun je naar de kleur gaan kijken. Welke kleur past bij jouw interieur? De kleur moet passen bij de meubels. Denk hierbij ook aan de vloer zelf, een tapijt dat vloekt met de vloer is zonde. Het is mooi als de vloer als ware een lijst is voor het tapijt. Dat zorgt voor een mooi geheel.

Gevoel
Op je gevoel afgaan tijdens de aankoop van een tapijt is verstandig. Vaak weet jij zelf het beste wat je voor ogen hebt. Andere kunnen dit niet voor jou beslissen. Ga dus vooral op je gevoel af, daar kun je best op vertrouwen. Je kunt altijd om advies vragen, maar laat je niet ompraten door een verkoper. Jij weet wat jij belangrijk vindt.

Kwaliteit
Ga voor kwaliteit, dan kun je lang van het tapijt genieten. Om te weten hoe het met de kwaliteit van het Oosters tapijt gesteld is, kun je kijken naar de knoopdichtheid. Met de knoopdichtheid wordt het aantal knopen waarmee een tapijt gemaakt is bedoeld. Hoe hoger dit aantal is, des te hoger de kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat het Oosters tapijt een certificaat heeft. Hiermee weet je zeker dat jouw Oosterse tapijt ook echt een handgemaakt Oosters tapijt is. Kijk voor meer informatie bij Koreman Maastricht.
 

 

hendersmagazinebanner.png

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners