2063
Ode aan het vloerkleed
Gepubliceerd: 10-02-2017 Laatste update: 29-09-2018

Even leek het erop dat de lente dichtbij kwam. Ik baal dan ook van het herintreden van het winterse weer. Binnen is het lekker warm. Alhoewel mijn parketvloer bij gebrek aan vloerverwarming koud aan voelt. Ik ben opgegroeid met tapijt, ik ging zelfs met mijn vader mee op karwei om tapijt te leggen. Maar vanwege de praktische kant hebben we indertijd toch voor parket gekozen. Ter compensatie en natuurlijk ook voor de sfeer, ligt er in de zithoek een lekker hoogpolig vloerkleed. Met dit weer is dat mijn beste vriend tegen koude voeten. Vandaar dat dit blog een ode is aan het vloerkleed!

 

Afbakening
Zonder een kleed kan een interieur er onsamenhangend uit zien. Met een vloerkleed kun je een eenheid scheppen tussen de losse interieur onderdelen. Zo wordt een zithoek één geheel. Maar je kan ook een speciaal hoekje accentueren door er een kleed neer te leggen. Je moet er wel voor zorgen dat je het juiste vloerkleed kiest. Let op de vorm, afmeting en kleur.

Akoestiek
Het klinkt misschien raar, maar een vloerkleed absorbeert geluid. In een grote ruimte, of een kamer zonder raambekleding en gladde oppervlakten, kan een echo ontstaan. Het tapijt, hoe dikker hoe beter, dempt deze galm. De meeste vloerkleden zijn ook voorzien van een speciaal icoontje, waarmee aangegeven wordt dat het geschikt is voor geluiddemping.

Trend
Ook in 2017 zijn vloerkleden HOT. Er is enorm veel keuze in vorm, dessin, kleur en textuur. Combineer een modern kleed op een klassieke vloer of andersom. Kies voor een hoog of juist laagpolig tapijt. In een effen kleur of heel kleurrijk. Een vloerkleed mag een eyecatcher zijn. Leuk zijn de vintage vloerkleden en patchwork tapijten. Maar ook het Perzisch tapijt blijft een aanrader. Karakteristieke Kelims zijn er in diverse kleuren en dessins. Deze trend blijkt nog altijd onovertrefbaar. Voor iedere woonstijl en budget is er een passend vloerkleed te vinden.

Warmte
Super belangrijk in dit jaargetijde! Een vloerkleed isoleert warmte. Wanneer je je voeten een tijdje op dezelfde plek laat rusten, zorgt het kleed ervoor dat het de warmte vasthoudt. Kinderen en huisdieren zullen ook altijd voor de warmte van een vloerkleed kiezen.

Sfeer
Een vloerkleed brengt sfeer in een ruimte. Ik heb jaren zonder vloerkleed “geleefd”, maar ik zou nu nooit meer zonder willen. Om de zoveel tijd vervang je het voor een nieuwe en de kamer heeft direct een totaal andere uitstraling. Het kan een ruimte opvrolijken, verrijken of juist sober stemmen. Het effect hangt samen met de keuze in afmeting, vorm, dessin, kleur, en materiaal. Een persoonlijke keuze en smaak.

Wanneer je niet goed weet welk kleed geschikt is voor jou situatie, laat je dan informeren door de experts. En wil je een gokje wagen, dan zijn er genoeg warenhuizen die vloerkleden voor een leuke prijs verkopen.

09-02-2017| Nancy van der Drift | Styling ID

inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide