1801
Nieuwe bedrijfsvloer nodig? Tapijt is dé favoriet!
Gepubliceerd: 28-03-2018

De keuze van vloer in een kantoor is iets waar goed over nagedacht moet worden. Aan een bedrijfsvloer worden tegenwoordig bepaalde eisen gesteld. Zo moet een vloer veilig zijn. Hierbij zijn de indeling en de keuze van het materiaal van belang. Ook met aspecten als hygiëne, onderhoud en slijtage moet rekening worden gehouden. Tapijt of tapijttegels zorgen er voor dat een vloer veilig is. Waarom dat zo is, leest u in dit artikel.

 

Tapijt of tapijttegels?

inspiratiebrochures1.png

Tapijt is erg sterk en geschikt voor intensief gebruik. Het is ideaal in kantoren waar de hele dag mensen aanwezig zijn en waar bureaustoelen over de vloer heen rollen. Het voldoet ook aan alle brandveiligheidseisen zoals die zijn opgesteld in het Bouwbesluit. Tapijttegels zijn een variant op tapijt maar dan in tegelvorm. Met tapijttegels kunt u zelf op een snelle en gemakkelijke manier een creatieve vloer leggen. Zo kunt u verschillende gekleurde vakken maken of een patroon leggen. Een voordeel is ook dat een beschadigde tegel zelf eenvoudig te vervangen is. De tegels beschikken over een rubberen rug met antislip werking. Ze blijven zo keurig op hun plek liggen. 

Het effect van kleuren

Bij de inrichting van een kantoor loont het om na te denken over de kleur die op vloer komt. Wist u dat kleuren een bepaalde gemoedstoestand teweegbrengen? Tapijt is in veel kleuren leverbaar. Welke kleur kiest u: rood, grijs, blauw, oranje, zwart of een tint binnen deze kleuren? Blauw maakt bijvoorbeeld rustig en straalt vertrouwen uit. Grijs is vooral een praktische en tijdloze kleur. Het is een ideale kleur voor de inrichting van een ruimte, want veel meubelen en soorten raamdecoratie passen er goed bij. Rood brengt warmte, liefde en passie in het kantoor. Het straalt ook aanzien uit.

Nog steeds de nummer 1 voor op kantoor

Over het algemeen kiest de dienstverlenende sector nog vaak voor projecttapijt en dan met name voor tapijttegels. Ook op scholen en kinderdagverblijven wordt er voor bepaalde ruimtes vaak voor tapijt gekozen. In hotels valt de keuze ook vaak op deze vorm van vloerbedekking; dit heeft te maken met het feit dat tapijt in zoveel kleuren en prints leverbaar is, dat een gekozen stijl goed doorgevoerd kan worden. Door de dempende en isolerende functie van tapijt, is het ook erg geschikt voor het bekleden van (kantoor)vloeren in gehorige, oude of historische panden.

Ook nieuw tapijt nodig?

Wilt u meer weten over tapijt als vloerbedekking? GJFloors is specialist in het aankleden van bedrijfsruimten, kantoren en showrooms. Wij leveren overal en beschikken over een uitgebreide legservice. Het tapijt dat wij leveren voldoet aan hoge kwaliteitseisen en is brandveilig. Daarnaast zijn onze prijzen erg aantrekkelijk, zodat zelfs grote oppervlakken betaalbaar blijven. U bent bij ons aan het juiste adres voor tapijt en tapijttegels in allerlei kleuren. Heeft u interesse in onze andere vloeroplossingen; rode lopers, kunstgras of beurs- of bouwtapijt? Neem bij speciale wensen contact met ons op. Of bel naar +31(0) 38 33 75 332.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide