1912
Tapijt trends
Gepubliceerd: 29-09-2012 Laatste update: 27-04-2017

Zowel uit als thuis is loungen nog altijd in. Met de zachte assistentie van kamerbreed tapijt, karpetten, plaids en vloerkussens is het immers aangenaam wonen op de grond. Daarbij zit het comfort van tapijt m niet alleen in de warmte en zachtheid, maar ook in de akoestische kwaliteiten.

De zitzak, maar ook woonkussens voor op de vloer hebben een vaste plek veroverd in huis. Salontafels zijn juist uit de woonkamer verdwenen of extreem laag en nodigen daardoor uit om op de grond te gaan zitten. Ook banken en fauteuils staan steeds dichter bij de grond. Low living en loungen zijn daarmee blijvende trends.

Goed gevoel
Vanuit onze behoefte aan intimiteit en behaaglijkheid omringen we ons het liefst met zachte materialen. We kiezen voor items die ons een goed gevoel geven en ook - letterlijk - goed aanvoelen. Tapijt is dan de aangewezen vloerbedekking, want tapijt is van nature voelbaar zacht en geeft direct een gezellige sfeer. De aaibaarheidsfactor is hoog. Dit geldt helemaal voor de collecties die de tapijtfabrikanten dit najaar brengen: hoogpolige tapijten, harige kleden, fluweelzachte velours. Kortom: woonmode om met (blote) voeten te treden. Daarbij is tapijt warmte-isolerend, het neemt de kou weg bij enkels en voeten, en dus energiebesparend. In deze tijd een belangrijk punt.

Stille sfeermaker
En dan is er nóg een belangrijk pluspunt. Het comfort van tapijt zit m niet alleen in de warmte en zachtheid, maar ook in de akoestische en geluiddempende werking. Sommige geluiden wil je nu eenmaal niet horen, van andere geluiden wil je juist optimaal genieten. Met tapijt op de grond worden vervelende loopgeluiden en andere omgevings- en achtergrondgeluiden gedempt: geluiden duren maar half zo lang als bij vloeren zonder tapijt. Zo geeft tapijt dus tevens een stuk rust en stilte in huis. Een luxe, in de hectische wereld van tegenwoordig. En wie optimaal wil genieten van muziek en films, is met tapijt verzekerd van een unieke luisterervaring. Dankzij de uitstekende akoestische eigenschappen van tapijt klinkt muziek vele malen mooier. Tapijt: voelbaar, zichtbaar én hoorbaar beter.

Lekker loungen op de vloer. Languit TV kijken. Hond of kat erbij. Stoeien met de kids. Met tapijt op de vloer wordt het allemaal een stuk leuker. Kies voor optimaal wooncomfort en woongenot. Kies voor tapijt.

Bron: TapijtnetWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide