1570
Hoe moet je een hoogpolig vloerkleed aanleggen?
Gepubliceerd: 21-06-2022

Vloerkleden zijn erg trendy en zeker onmisbaar in 2022. Vloerkleden geven je interieur een compleet andere uitstraling en je kunt alle kanten op. Vloerkleden zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten.

Zo heb je een hoogpolig vloerkleed, kleurrijke vloerkleden, wollen vloerkleden, retro vloerkleden en nog veel meer. Kortom, keuze genoeg. Ga daarom vooral op zoek naar een vloerkleed die helemaal bij jou past en die natuurlijk geschikt is voor jouw interieur. Lees meer op Flycarpets.nl als je benieuwd  bent naar de verschillende soorten vloerkleden.

Een hoogpolig vloerkleed

Een vloerkleed die in het bijzonder erg populair is geworden in de afgelopen paar jaren is het hoogpolige vloerkleed. Zoals de naam al een klein beetje weggeeft, beschikt dit vloerkleed over polen. Polen zijn losstaande draadjes. Vaak zijn deze draadjes niet kort, maar juist wat langer. Het effect van deze polen is dat een dergelijk vloerkleed of tapijt heerlijk zacht is. Dit voelt niet alleen lekker, maar ook warm aan. Dit vloerkleed is uitermate geschikt als je wilt gaan voor een warme, comfortabele sfeer in huis. Kom je thuis na een lange werkdag en mogen eindelijk de schoenen uit? Dan kun je vast en zeker genieten van dit vloerkleed! Doe bijvoorbeeld je sokken uit en geniet van de zachtheid van dit kleed of ga lekker op de vloer zitten om even bij te komen.

inspiratiebrochures1.png

Hoe kun je een hoogpolig vloerkleed neerleggen?

Zoals ik al noemde creëer je met een hoogpolig vloerkleed een aangename, warme sfeer in huis. Als je graag een dergelijke sfeer wilt creëren dan past dit vloerkleed goed bij jou. Dan kom je echter bij het volgende vraagstuk terecht: hoe kan ik een hoogpolig vloerkleed het beste neerleggen?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de hoogpolige vloerkleden in verschillende soorten en maten beschikbaar zijn. Dus je kunt er ook verschillende kanten mee op. Zo kun je ervoor kiezen om één groot hoogpolig vloerkleed neer te leggen. Hiermee kun je dan meerdere losse elementen met elkaar verbinden. Denk hierbij aan een eethoek of zithoek. Door middel van een vloerkleed verbind je dit alles tot een mooi geheel. Waar je er aan de ene kant voor kunt kiezen om losse elementen aan elkaar te verbinden, kun je er aan de andere kant ook juist voor kiezen om het grote oppervlak van de vloer te breken

Hoe positioneren?

Het kan best lastig zijn om te bedenken hoe je jouw vloerkleed wilt positioneren. Er is geen goed of fout! Het gaat er vooral om wat aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Het is wel belangrijk om eerst goed na te denken over hoe je het vloerkleed wilt positioneren vóórdat je het vloerkleed koopt. Het zou immers zonde zijn als de grootte of het soort vloerkleed uiteindelijk toch niet helemaal met jouw verwachtingen overeen zouden komen.

Bonustip

Als laatste wil ik je een bonus tip meegeven. Als je een vloerkleed aanschaft, koop dan ook direct een anti-slipmat. Door het gebruik van een anti-slipmat zal het vloerkleed of tapijt blijven liggen op zijn plek. Hiermee voorkom je dat het tapijt of vloerkleed wegschuift als je eroverheen loopt.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide