4619
Hippe Marokkaanse Beni Ouarain’s van Rozenkelim
Gepubliceerd: 14-11-2019 Laatste update: 15-11-2019

De dagen worden korter, de regen slaat tegen de ramen en de houtkachel kan aan. De herfst is echt begonnen. Maar wees vooral niet getreurd. Dit seizoen brengt op het gebied van interieur weer nieuwe dingen met zich mee. De gordijnen gaan extra vroeg dicht en de kaarsjes kunnen aan. Een warm en sfeervol vloerkleed mag dit seizoen niet ontbreken in jouw huis.

 

Van het Atlasgebergte tot Anatolië

Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten. Dus wat kies je dan? Rozenkelim gaat voor duurzaam en authentiek en kiezen voor materialen die lang mee gaan. Een vloerkleed dat er al een leven op heeft zitten en een geschiedenis met zich meedraagt. Een vloerkleed wat handgemaakt is, maar wel past binnen de Westerse interieurs van vandaag de dag. Deze herfst kiezen wij voor de Beni Ouarain uit Marokko.

inspiratiebrochures1.png

Terug in de tijd

De tapijtproductie in Marokko brengt ons terug naar het jaar 1800, misschien zelfs wel 1700. Deze eeuwenoude ambacht is een ware traditie die vooral de Marokkaanse vrouwen bezig hield.  Het is niet vreemd dat hele families zicht bezig hielden met het knopen van een vloerkleed. Moeders leerden het hun dochters en zo bleef deze ambacht bewaard. Oorspronkelijk werden tapijten gebruikt door Berberstammen als bescherming tegen vocht en kou in de nacht. Tussen de lange haren bleef een luchtlaag hangen die de temperatuur van het lichaam aannam en het lichaam daardoor warm hield. Destijds was een kleed dus echt pure noodzaak.

De Beni Ouarain uit het atlasgebergte

De Beni Ouarain vloerkleden worden tegenwoordig nog steeds met de hand geweven. Wat dat betreft lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. De vloerkleden worden met de hand geweven en zijn gemaakt van 100% wol. Daardoor zijn ze dik en warm. Kenmerkend aan de Beni Ouarain kleden is het kleurgebruik. Vaak zijn de vloerkleden ivoorwit en hebben ze donkere, asymmetrische kruizen en patronen.

Moderne huishouden

De Marokkaanse kleden doen het goed is ons moderne, Westerse interieur. Het neutrale kleurgebruik van de vloerkleden zijn uitstekend te combineren met natuurlijke materialen zoals de betonlook en hout. De donkere, grafische lijnen zorgen voor contrast. Doordat de vintage vloerkleden handgemaakt en dus authentiek zijn, passen ze juíst perfect in de populaire Scandinavische woonstijl van nu. 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide