1808
Een vintage vloerkleed heeft een authentieke uitstraling

Een vintage vloerkleed past helemaal bij deze tijd waarin we behoefte hebben aan duurzaamheid. Hergebruikte materialen worden meer op waarde geschat en niet alles hoeft meer persé nieuw te zijn. En met name bij een moderne en industriële inrichting is een vintage vloerkleed helemaal op z’n plek. Zo heeft een vintage kleed vaak een prachtige vleug op plekken waardoor het lijkt of er vaak iemand op gelopen heeft.Een vintage vloerkleed past helemaal in de huidige interieurtrend en is de laatste jaren enorm populair geworden.

 

Redenen om een vintage vloerkleed aan te schaffen

De vintage look is niet voor niets al jaren een populaire woontrend. Ga je voor vintage, dan ga je voor authentiek. Er zijn inmiddels ook veel nieuwe kleden die zo worden bewerkt dat ze er ouder en gebruikt uitzien. Maar er zijn echte, authentieke vintage vloerkleden.Deze vaak Turkse kleden zijn gemiddeld 50 jaar oud en vaak handmatig bewerkt voor een tweede leven. Dat zijn kleden met een verhaal.Maar of je nu een klassiek of modern interieur hebt, een vintage vloerkleed is een prachtige toevoeging. Heb je een modern interieur? Kies dan voor een kleed in aardse of grijze tinten. Of denk aan een handgemaakt wollen Berber tapijt.

De witte kleur en minimalistische uitstraling passen perfect in een strakke inrichting. In een klassiek interieur kun je kiezen voor een meer uitgesproken kleed. Laat de kleuren van de rest van je inrichting terugkomen in je vloerkleed, en het is gegarandeerd een match. Daarnaast zorgt een vintage vloerkleed voor een warme, sfeervolle uitstraling. Het geeft de harde ondergrond een zachte touch.En bovendien zorgt een vloerkleed voor eenheid in je ruimte. Leg het kleed bij de bank onder de voorpoten, onder de eettafel of bij je bed in de slaapkamer. Waar je hem ook neerlegt, je hebt nooit meer last van koude voeten. Omdat het vaak gaat om vintage kleden die nieuw zijn, is het heel handig voor mensen die last hebben van allergieën.

Vintage is modern

Hoewel het woord vintage een chique woord is voor tweedehands, betekent dit niet altijd dat deze kleden ook echt tweedehands zijn. De meeste vloerkleden hebben een vintage look. Ze hebben een speciale behandeling gehad waardoor er een vintage look ontstaat. Zo heb je een compleet nieuw kleed maar met de look van een ‘’oud’’ kleed. Een vintage vloerkleed is dan ook een echte eyecatcher voor je interieur.

Een vintage vloerkleed is alles behalve saai. In elk vintage kleed zitten verschillende kleuren en patronen verwerkt. Dit kan je gebruiken om te bepalen welk kleed het best bij jouw interieur past maar je kunt natuurlijk ook verschillende stijlen met elkaar matchen. Dit is eigenlijk nog veel leuker om te doen. Zo heb je verschillende woonstijlen bij elkaar die door kleur, vorm en materiaal toch met elkaar matchen en voor de perfecte sfeer zorgen. Een vintage vloerkleed hoeft zeker niet druk te zijn. Je hebt lichte vervagingen in het patroon met rustige kleurtinten, tot echte 'slijtage' plekken met felle kleuren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners