2702
De woontrend van 2018: vintage
Gepubliceerd: 20-11-2018 Laatste update: 08-05-2022

Vintage is niet langer oubollig of oud nieuws; vintage is helemaal hip. Het brengt een gevoel van nostalgie naar ons huis en dat zorgt niet alleen voor gezelligheid, maar ook voor een uniek karakter. Wat houdt de vintage woontrend precies in en hoe pas je deze toe? Je leest het hier.

De vintage woontrend

Met vintage meubels en woonaccessoires krijgt je interieur een uitstraling die doet denken aan vervlogen tijden; de jaren ’50 met haar zwart-wit vloeren en ronde meubels, of juist de jaren ’80 met oranje en bruine geometrische patronen. Bijzonder aan vintage meubels en accessoires is de geleefde uitstraling, die maakt dat je interieur karakter krijgt. De vintage woontrend is de tegenhanger van de strakke, moderne interieurs die de laatste decennia zo veel invloed hadden. Vintage is juist warm, imperfect en met een verhaal!

inspiratiebrochures1.png

Vintage of vintage look

Wil jij je de vintage woontrend in je interieur opnemen? Dat kan op twee manieren. Je kunt gaan speuren op de zolder van je ouders of grootouders, en bij de kringloopwinkel zoveelste-hands-kastjes en lampen halen. Dit zijn meubels die de tand des tijds hebben doorstaan en nu bij jou een nieuw leven starten. Maar soms zijn ze nét te ouderwets om in de rest van je interieur te passen. Daar hebben de ontwerpers van nu wat op gevonden: nieuwe meubels met een vintage look. Je haalt zo de knusse, karakteristieke uitstraling van doorleefde meubels in huis, zonder de muffe geurtjes. Bovendien passen ze vaak nét wat beter bij je interieur van nu.

Waar te beginnen?

Wil jij je interieur gezelliger maken met een paar vintage accenten? Een goede manier om dat te doen is met kasten en tafels van gerecycled hout: materialen met een verhaal, maar in een nieuw jasje! Gezellige, vintage vloerkleden via Webkarpet.nl zorgen ook in een handomdraai voor meer sfeer en karakter. Vervang design lampen eens door een lamp in de vorm van een ouderwetse theepot of een fabriekslamp. Je strakke fauteuil maakt plaats voor een heerlijke schommelstoel met een rotan tafeltje ernaast. Misschien kun je zelfs de originele bakstenen van één van je muren een stukje blootleggen, of geef de wand een mooie tint okergeel! Met oude vaasjes en je verzameling platen mooi in zicht is je vintage interieur helemaal compleet.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide