4317
3x vloerkleden voor wat extra sfeer in huis
Gepubliceerd: 21-05-2019 Laatste update: 04-05-2021

De lente is inmiddels in volle gang, maar hoe zit het eigenlijk met de vrolijkheid van je eigen interieur? Als deze net zoals alle bloeiende planten wat extra sfeer kan gebruiken, is een kleurrijk vloerkleed perfect. Winterkleed eruit en je voorjaarskleed erin!

Hoe vaak kijk je eigenlijk naar je vloerkleed in de woonkamer? Waarschijnlijk iedere dag wel een keer. Het mag daarom ook best gezien worden. En wanneer het weer beter wordt is het wel zo fijn als je binnenshuis een kleed hebt liggen dat daar mooi bij aansluit.

Alinea_-_Bohemian_tapijt.jpg

inspiratiebrochures1.png

Bohemian
Allereerst een bohemian kandidaat. Deze staat ongeveer gelijk aan sfeer, want een kleurrijk exemplaar onder je voeten zorgt voor instant vrolijkheid. En niet alleen voor jezelf, want het geeft een ruimte met eenvoudige kleurencombinaties ineens een boost. Kijk maar eens naar bovenstaand plaatje. Hier zorgt een mooi vintage exemplaar ervoor dat de aanwezige meubels extra tot hun recht komen. Een bohemian vloerkleed past dus ook prima in een ‘clean’ interieur.

Alinea_-_Urban_jungle_tapijt.jpg

Urban jungle
Staat je huis vól met een aardige verzameling groene vrienden? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook fan van de urban jungle stijl. Eentje die zich kenmerkt door een (opvallende of duidelijk zichtbare) collectie planten, die samen met je interieur een ‘jungle’ creëren. Met een aantal contrasterende basiskleuren als wit en zwart in je interieur, knalt dat groen er natuurlijk prachtig uit. Een donker of zwartgekleurd karpet zorgt ervoor dat alle groene tinten extra tot hun recht komen.

Alinea_-_Perzisch_tapijt.jpg

Perzisch tapijt
Het heeft wat weg van de vloerkleden in de bohemian stijl, maar bevat nóg meer details en is doorgaans handgemaakt. Een Perzisch tapijt is een match made in heaven met een minimalistisch of juist industrieel interieur. Deze stijlen kunnen soms een beetje eentonig zijn, dus ze verlenen zich goed voor een bijzondere eyecatcher.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide