849
Wonenonline helpt jou de vloer op!

Er zijn van die interieurkeuzes waar wij tijden op broeden en over nadenken. Een bank of eettafel denk je natuurlijk óók goed over na maar kun je toch al vrij snel vervangen wanneer hij niet voldoet. Zeker met fora als Marktplaats is een oude zó verkocht en een nieuwe uitgezocht. Maar er zijn keuzes waar dit toch wat lastiger bij is.

De inrichting van een badkamer of de opstelling van een keuken, dit zijn zeer complexe keuzes waar wij toch wat langer ons hoofd over breken. Maar er is een zaak wat wij nóg essentiëler vinden, hierbij de juiste keuze maken is dan ook erg lastig maar wel belangrijk. Succes hierbij valt of staat met goed advies. Wij gaan je helpen hiermee! En vraag je je nu af wat het is? Wij vegen in dit artikel de vloer aan met de struggles die je kunt hebben voor de juiste vloerkeuze.

Rol het tapijt er maar uit

In de jaren ’70 was het leven op vele onderwerpen nog wat overzichtelijker, zo ook op het gebied van vloeren; Het was tapijt, tegels of héél soms kostbaar parket.Wie nu besluit een nieuwe vloer aan te schaffen komt er al snel achter dat het tegenwoordig toch iets complexer is. Van PVC, naar bamboevloeren en via clickvinyl weer terug.

hendersmagazinebanner.png

Zeker wanneer je naar een lokale aanbieder gaat kan het zijn dat je door de vele opties niet meer ziet wat voor jouw situatie nu echt handig is. Daarom is thuis je huiswerk doen en eventueel online bestellen echt aan te raden. Wanneer je voor een speciaalzaak zoals floorhouse.be gaat, weet je zeker dat je met experts hebt te maken die je eerlijk advies kunnen geven. Daarnaast hebben ze een aanbod om je interieurvingers bij af te likken, écht alles is te koop.

Parkeer vooroordelen

Bij het kopen van een vloer stuit je ook vaak op veel vooroordelen, zo zou je bij een houten vloer geen vloerverwarming kunnen gebruiken en stralen tegels kilheid uit. De wereld heeft op het gebied van vloeren ook zeker niet stilgestaan, dus hier zijn inmiddels allerlei oplossingen voor bedacht.

Zo zijn parketvloeren verkrijgbaar van allerlei soorten hout, wat dacht je van bamboe of grenen? Wij hadden er nog nooit van gehoord maar vinden het supermooi. Het leuke aan parket is ook weer dat het in verschillende kleuren te krijgen én te maken is. Omdat het een natuurproduct is kun je het op een gegeven moment opnieuw schuren en lakken voor een andere look. We waarschuwen je wel alvast; Dit is een flink klusje.

Kijk onder en naast de vloer

Vergeet bij het kopen van een vloer niet dat er meer is dan de vloer alleen. Er komt meer bij kijken;Voor goede demping en isolatie is een passende ondervloer erg belangrijk. En woon je in een oud huis? Kijk dan vooraf goed of de vloer recht is, anders is het aan te raden deze te egaliseren. Ook het gebruik van plinten is iets waar je niet omheen kunt. Je kunt kiezen voor plinten in dezelfde look als de vloer, maar in klassieke interieurs is het gebruiken van roomwitte holplinten bijvoorbeeld ook weer ontzettend mooi. Hierover is online veel te vinden en ook goed advies is hierbij raadzaam. Want plinten worden niet alleen gebruik voor de afwerking van de vloer maar ook voor het wegwerken van zaken zoals stroomdraden. Klinkt als een win-win situatie, vind je niet?

Welke keuze maak jij?

Kortom, denk goed na over de keuze voor een geschikte vloer. Welke look wil je uitstralen? Wat krijgt hij te verduren? En welke ruimte ga je hem leggen? Goed advies en online je huiswerk doen gaan je onwijs helpen. En zelf geen twee rechterhanden? Huur dan iemand in om de vloer te leggen. Het is zonde wanneer je dit zelf doet en het fout gaat, aan een verkeerd gelegde vloer ga je je namelijk nog jaren storen. En daarna? Dan kunnen de voetjes van de vloer!

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners